Recept: Olyan igazi békebeli káposztás pogácsa, ahogy a nagyi sütötte! |
|
Ilyen jó káposztás pogácsát még nem sütöttem!
Káposztás pogácsa
Hozzávalók:
A pogácsa tésztájához:
60 dkg liszt
2 dl tej
1 csomag friss élesztő
1 kiskanál cukor
25 dkg margarin
1 tojás
két evőkanál tejföl
másfél kiskanál só
Beledolgozáshoz:
1 fej (80-90 dkg-os) káposzta
1 fej vöröshagyma
olaj
só, bors
Elkészítése:
A káposztát és a hagymát lereszeljük és kevés olajon, sóval és borssal megdinszteljük. A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk a szokásos módon.
Összegyúrása-dagasztása után kb 2 cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük az előzőleg elkészített és kihűlt káposzta egyharmadával,majd következik a hajtogatás: a felső harmadát lefele, az alsó harmadát felfele ( a középső harmadra) hajtjuk, majd a jobb harmadát balra, a bal harmadát jobbra.
Letakarjuk és ezt még kétszer megismételjük (ekkor beledolgozzuk a többi káposztát is), 20 percenként.
A harmadik hajtogatás után 10 perccel kb 3-4 cm vastagra nyújtjuk a tésztát ,éles késsel bekockázzuk, felvert tojással megkenjük, kiszaggatjuk, tepsibe rendezzük, és 5-10 perc elteltével a 200-210 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük.
Forrás: Receptneked |
|
|
|
|
|
|
|