THE TIMES
Feliratkozás hírlevélre
Mi a f@szt tudunk itt csinálni b@szdmeg? - Trágár hangfelvétel látott napvilágot a fideszes városatyáktól!
Háromszorosára növekedett 2 év alatt Magyarországon a vendégmunkások száma!
Mi a f@szt tudunk itt csinálni b@szdmeg? - Trágár hangfelvétel látott napvilágot a fideszes városatyáktól!
Elképesztő stílusban, italozás közben tárgyalnak a helyiek mindennapjait meghatározó döntésekről a váci önkormányzat fideszes tagjai. Az Alfahírhez eljuttatott hangfelvételek alapján több olyan dolgot sem gondolnak komolyan az október 13-án újrainduló városatyák, amelyről a nyilvánosság előtt mást mondanak. Például elismerik, hogy gyakorlatilag semmit sem csinálnak. Többek között arról beszélnek, hogy semmi fejlesztés nincs, rosszul gazdálkodnak és azt sem tudják, hogy mit akarnak, de a felvételen Fördős Attila polgármester megalázó módon oktatja ki Pető Tibor alpolgármestert a pénzügyekkel kapcsolatban.- Engem minden lófaszért feljelentenek, én mást se csinálok, csak bíróságra járok ezek miatt a görények miatt - így indítja a kormánypárti káromkodásparádét Fördős Attila, Vác polgármestere a szerkesztőségünkhöz eljuttatott felvételeken, amelyen a helyi viszonyokat jól ismerő forrásaink szerint csak Fideszes városatyák beszélnek. A 2010 óta regnáló politikus az egyik felvétel elején azzal kapcsolatban ragadtatja el magát, hogy politikai ellenfelei folyamatosan támadják. Szóba hozza a szocialista Kiss Zsolt esetét, akiről saját sajtómoderátorral irattatták meg, hogy káromkodik, és szerinte azzal az akcióval ország világ láthatta, hogy milyen mosdatlan szájú.

Pedig a felvételeken a fideszesek használják szinte kötőszóként az alpári káromkodásokat, miközben elismerik, hogy a hasonló városokhoz képest elég rosszul teljesítenek.

Fördős és Pető Tibor alpolgármester között parázs vita zajlik a városüzemeltetés hiányos költségvetéséről. Pető neve nemcsak sportolói múltja miatt lehet ismerős, ő volt az, aki a Fidesz 2018-as győzelme után megüzente 7,5 millió, nem a kormánypártokra szavazó magyarnak, hogy "egyszerűen senkik vagytok".

A felvételen Fördős csak Tibinek hívja és kioktató hangnemben alázza meg képviselőtársai előtt:

- Tibi, te nem vagy pénzügyes, hagyjad abba az egészet, mert hülyeséget beszélsz. Nem értesz hozzá Tibi, az a baj. Nem indult mínusszal Tibi, ne vitatkozz, nem értesz hozzá és hülyeséget beszélsz, hülyeséget beszélsz, nem értesz hozzá.

Petőt nem sikerül meggyőzni, az alpolgármester viszont saját hátsó felét is előhozza a pénzügyekről a vitában. Az alpolgármester a testület női tagjától elnézést kérve azt a kérdést teszi fel a városüzemeltető hiányos költségvetésével kapcsolatban, hogy:

- Szerinted mennyire lenne szétbaszva a seggem, már elnézést a kifejezésért Ági.

Az ülésről időközben távozik a polgármester és az egyik képviselő, alighogy elhagyják a termet, társaik csak két majomként hivatkoznak rájuk.

"Mi a faszt tudunk itt csinálni baszdmeg?" - hangzik el a kérdés egy másik felvételen az egyik képviselő szájából, de a megoldással hamarosan előáll Pető. A hangulatot ugyanis nemcsak a káromkodások teszik kocsmaivá, az alpolgármester 10 sört hozat,
de ameddig megjön az ital, belekezdenek a várossal kapcsolatos konkrét ügyekbe. Az egyik képviselő az alpolgármester gondolatmenetét folytatva kimondja, hogy valójában hogyan gazdálkodnak a település vagyonával:

- Visszatérve arra, amit a Tibi mondott, dugdossuk a lyukat ugye, és semmi fejlesztés nincs. Sőt, állandó megoldás nincs. Helyben állunk, érted?

Arról beszélnek, hogy semmit nem tudnának tenni akkor, ha a nemzetgazdasági miniszter arra kérné őket, hogy mutassák be, mit tettek azért, hogy felelős gazdálkodása legyen a városnak.

Nem sokkal később az hangzik el, hogy az általuk összehozott több száz millió forintos hiányt

adóemelésekkel vagy új adók bevezetésével tudják kezelni.

Vác Kisvác nevű városrészével kapcsolatban is elismerik, hogy jóval többet is tehettek volna az ottlakókért:

- Kisvác nagyon szarul néz ki.
- Hát hogy nézne ki, hogy nézne ki? Hát még kevesebbet fogunk rákölteni.
- Hát nézd meg, hogy mit kapott Kisvác meg más városrész.
- De azért azt nézd meg, hogy más városrész mit kapott, Pisti! És nyugodtan megnézheted az övét, de nem mondhatjátok, hogy ez a cég tolja az összes fideszest és KDNP-st, mert a Zolika körzetébe felmehetsz.

Nemcsak váci sajátosság, de a településen kiemelkedően sok olyan körforgalom van, ami valójában csak egy úttestre felfestett sárga pötty. Rendkívül balesetveszélyes, igaz olcsóbb, mint a rendes körforgalom. Ezzel kapcsolatban is másképp gondolkozik a fideszes alpolgármester párttársai előtt, mint ahogy azt a nyilvánosságnak előadják:

- Balhés volt a körforgalom is lássuk be. Ott nálatok a Zöldfa utcába. Én is ott járok minden nap, hát azt lássuk be, ha polgár lennék, azt mondanám, hogy ki az a hülye, aki ezt idetette.

Egy képviselő siet a sárga pöttyök védelmére, amellyel szerinte nincs akkora baj, mint mondják. De nem csak ezzel van probléma, az önkormányzati lakások botrányos helyzetét is őszintén tárgyalják. Az egyik képviselő elismerte, hogy vannak olyanok, akik csak "kúrólaknak" használják az önkormányzati ingatlanokat, miközben családok állnak sorban azért, hogy lakáshoz jussanak. Azt azonban még képviselőtársai előtt sem, csak négyszemközt hajlandó elárulni, hogy pontosan kire gondol.

A pénzhiány témája többször is visszatér a felvételeken, miközben folyamatosan szisszennek a már ott levő/ frissen meghozott alkoholos italok. "Nulla forintunk van arra, hogy előkészítsünk. Mit újítsunk? Márciusban indulnak a pályázatok, beszéltünk erről?(...) A nincsből nem tudunk költeni." A rossz pénzügyi helyzet okát is kifejtik:

- A környező városokhoz képest mi költünk a legkevesebbet városüzemeltetésre. Az visz a csőd felé, hogy a bevételeink alacsonyak.

A felvétel alapján érthetővé válik, hogy hogyan tudta elfecsérelni a kormánytól mobilgátra kapott 2 milliárd forintot a fideszes városvezetés, amelytől hosszan tartó semmittevés után kérték vissza a támogatást. Vácot 2010 óta irányítja Fördős Attila polgármester, aki KDNP-sként a fideszes Pető Tibort, mostani alpolgármesterét verte el az önkormányzati választáson.

A testület kormánypárti tagjainak több botránya is volt az elmúlt években. A Fidesz önkormányzati képviselői részegen kötekedtek és verték szét a településen a közlekedési táblákat. Ugyan pénzbírsággal megúszták, annek ellenére újraindulhatnak, hogy korábban Pető Tibor azt ígérte, hogy az ítélethozatal után lesznek következmények.

Az Elios-botrányban is nyakig benne volt a fideszes városvezetés, a rendőrség egy éve vitte el az üggyel kapcsolatos iratokat a városházáról.

A váci színházon való nyerészkedés is következmények nélkül maradt: a Váci Dunakanyar Színház 336 milliós felújítását a Bodonyi Béla résztulajdonában álló cégre írta ki a teátrum és az önkormányzat. Bodonyi 2014-ben lett Fördős Attila javaslatára külsős tagja a kultúrával is foglalkozó szakbizottságnak, de Fidesszel való kapcsolatáról mindent elmond, hogy a választások után Pető Tibor váci Fidesz-elnökkel karöltve üvöltötte, hogy „egyszerűen senkik vagytok, hej-hej!”

Forrás: Alfahír
Búcsúajándék: Azért egy stadiont még kapott a magyar államtól Borkai!
A 3 havi végkielégítésen kívül 7,3 milliós szabadságmegváltással távozik a fideszes polgármester!
Itt a válsz: Horn Gyula fia nekiment Kövér Lászlónak!
Bíróság elé állhat Kövér László!
Niedermüller: Az ellenzéki pazarlásról papoló Fidesz 100 milliókat szórt ki baráti cégeknek!
Kiderült, hogy Pokorni nagyapja nyilas gyilkos volt, a polgármester leveteti a nevét a Turulról!
Kövér: Gyurcsány egy senkiházi nemzetáruló, Horn Gyula hazaáruló, míg Borkai csak botlott!
Rohadékozza a komlói ellenzéki képviselőt egy leváltott fideszes volt “városatya”! (fotó)
Szekszárdon is bukott a Fidesz, az ellenzék nagyobb arányban nyert, mint október 13-án!
A kis gömböc: Bürokráciacsökkentés helyett 18 ezerrel többen dolgoznak az Orbán-kormánynak!
Beadta a lemondását Borkai Zsolt!
Több száz milliós csalás: Letartóztatták a volt magyar bírónőt!
Kell a parkoló, fairtást rendeznek a Normafán!
Rendőrség és Fidesz: a tüntetők tehetnek a budai káoszról!
Káosz Budapesten: de a TEK szerint türelmesen és megértően várták az emberek Erdogant!
Felháborító: Erdogan miatt hazamenni sem tudtak az emberek...
Magyar pénzből épül templom, iskola és képzési központ Jordániában!
Orbán Viktor: Az ellenzék diktatúrásdit játszik!
Karácsony Gergely: Elfogadhatatlan, hogy metrók ne közlekedjenek egy államfői látogatás miatt! Ilyen többet nem lesz!
Szíjjártó Péter megfenyegette a jászberényi lakosokat! (videó)
Titokban szentelték fel a Puskás Stadiont, méghozzá Fidesz-fun papok!
Orbán megfenyegette az Erdogant gúnyolókat!
Ez nem vicc: Felmerült a kormány részéről, hogy ne Budapest legyen a főváros!
Borkai kioktatta erkölcsből az ellenzéket: maguk itt nem csinálnak mást, mint kuplerájt!
Botrány a győri közgyűlésen: Videón, ahogy felfújt gumióvszerekkel dobálják meg a távozó Borkait!
Teljesen elesett Budapest közlekedése Erdogan miatt, totális a káosz!
Miközben Orbánnal egyeztet ma Erdogan, ismét lövik a törökök a kurdokat, több tucat áldozat!
Fordulat: Elege van Orbannak az ingyenélő kormányközeli rokonságból!
Hatalmas a baj a Takarékbanknál!
Kásler Miklós valójában nem ajándékot, hanem újabb költséget jelentő bérautókat adott a kórházaknak!
A Fidesz a saját képviselőjét lőtte lábon Szekszárdon!
30 %-os drágulás: 2,6 milliárd helyett 3,4 milliárd Ft-ért a NER-kedvenc építőcégek a Gyermekek Házát!
Kiverte a biztosítékot Tarlós 7,5 milliós extra végkielégítése!
Orbánt is magával ránthatja Borkai!
21 millió Ft-ot kapott Lezsák alapítványa Káslertől!
Polt Péter: Magyarországon a bűnözés visszaszorulóban van!
Magyarország nyeri az összes tagállam közül a legtöbbet az EU-tagsággal!
Üzenet Borkainak: Megpróbálod eltüntetni a lopásaid nyomait...
Rendkívüli: Borkai lemondott!
14,4 millárdos tartozással adta át Miskolcot a fideszes Kriza Ákos az új városvezetésnek!
Szólt, hogy a NAV-osok dézsmálják a bűnjelraktárt, őt rúgták ki!

thehungariantimes.hu

valamit mindenki tud de mindent senki sem
Több százan tüntettek a lúgos orvos szabadlábra kerülése ellen!
Handó Tündét alkotmánybíróvá, Polt Pétert újabb 9 évre legfőbb ügyésszé választotta az Országgyűlés!
Háromszorosára növekedett 2 év alatt Magyarországon a vendégmunkások száma!
Kurd felkelők üzentek a magyaroknak!
Osztrák hadiüzemet vettek Orbánék, de titok, hogy mennyiért!
Mindenkinek látna kell, hogyan lopják szét Európát Orbánék...
Orbán Viktor meghívta a kormány ülésére Karácsony Gergelyt!
Egyetlen focistát sem sikerült kinevelni 2 milliárdból Kisvárdán!
Magyar adóforintból épül Kolostor és péküzem Szíriában!
Nincs engedélyük: Repülhet az I.kerületből Matolcsy doktori iskolája! (videó)
The New York Times: Rablógazdálkodás, modern feudalizmus, ahogy az Orbán-kormány a földeket átjátssza a szövetségeseinek!
Gulyás szerint soha nem látott jólét közeledik Magyarország felé!
Orbán fegyverkezik: Patinás osztrák hadiipari céget vásárolt a magyar állam!
És az megvan, hogy 2008-ban Szijjártó és Deutsch még Oroszország ellen tüntettek?
Pert vesztett a Pénzügyminisztérium, ki kell adnia a paksi hitelszerződés módosításait!
Orbán miniszterelnöki megbizottá nevezte ki Tarlós Istvánt!
Borkai: Az elmúlt egy hónap nem volt egy egyszerű időszak! (videó)
Mexikói munkások tüntettek a rettenetes magyar munkakörülmények miatt!
Tiborcz Istvánnak megint akadt félmilliárd Ft!
Nyáron már felújították, ezért most újra fel kell újítani az Egyetem teret!
6,9 milliárdos szabálytalanság: Ennyi közpénzt adtak tiltott módon az egykori Malév leányvállalatának az Európai Bizottság szerint!
Kövér korlátozta az újságírók munkáját, riasztották az Európa Tanácsot!
Bencsik simán lekevert volna két rohadt nagy pofont a Hadházy nevű szörnyetegnek az Országházban! (videó)
Megkérdezték Orbánt, hogy elkötelezett keresztény létére mit keres a világ legdurvább keresztényüldözői között!
Fideszes búcsúajándék a pécsieknek: 23 milliárd forintos adósság!
Már a templomban is VIP-hely jár a fideszes országgyűlési képviselőnek! (fotók)
Tartós szegénységben tartják az embereket Orbánék, a közmunkában a hatalom megtartásának eszközét látják!
Schmidt Mária: Mi komolyan gondoljuk a demokráciát!
A győri önkormányzati képviselők átvették a megbízólevelüket, Borkai Zsolt inkább kámforrá vált!
Előkészítette a terepet a Miniszterelnökség: Teljesen átszabják a Balaton partját!
Nonszensz: Handó Tünde alkotmánybíró lehet!
A Fideszben semmi szégyenérzet nincs: Frakcióvezetővé avanzsált a lebukott egri fideszes!
Durva fideszes lépések következhetnek!
Orbán a saját nevetséges tudatlanságáról tett tanúbizonyságot!

thehungariantimes.hu

valamit mindenki tud de mindent senki sem
impresszum