Kezdőlap   Budapest     2020-07-11   Csatlakozz hozzánk facebookon
Orbán Viktor: Az ellenzék diktatúrásdit játszik!
Az ellenzéket komolyan kell venni. Komoly küzdelem és harc van Magyarországon. De az ellenzéket ez nem zavarja abban, hogy diktatúrásdit játsszon - errõl beszélt Orbán Viktor ma reggel a Kossuth Rádiós interjújában. Nem volt kellemes, álmokat kell feladni - mondta arról, hogy Karácsony Gergely ott volt a kormányülésen. A “Soros terv” újra elhangzott, a Momentumot pedig a kozmopolita felfogással és az SZDSZ-szel hozta össze a miniszterelnök.

Orbán Viktort a ma reggeli Kossuth Rádiós interjújában Nagy Katalin elõször Putyin orosz elnök, a német külügyminiszter és Erdogan török elnök látogatásáról kérdezte.

A miniszterelnök elõször is köszönetet mondott a budapestieknek, hogy elfogadták, de legalább tudomásul vették a látogatásokkal járó felfordulást, ha tüntetés is van, az még nagyobb felfordulással jár - tette hozzá.
A házszámát egyetlen ország sem tudja megváltoztatni - mondta el sokadszorra a rádiós interjújában is. Megismételte, hogy egyensúlyra törekszik hazánk Berlinnel, Moszkvával és Isztambullal is, a cél, hogy ezek az országok érdekeltek legyenek a magyar sikerben.

“Elsõ a biztonság”

A Putyin, Erdogan, Heiko Maas találkozók jelentõségérõl azt mondta, vannak katonai, biztonságpolitikai érdekek is, a katonai akciókat jobb elkerülni, “elsõ a biztonság”. Jobb olyan kapcsolatokat kialakítani, hogy mindenki úgy érezze, a másik nem fenyegeti az õ biztonságát - tette hozzá.

Vannak gazdasági érdekek is - emlékeztetett a miniszterelnök. Az export-lehetõségeinket kell növelni, és gazdasági egyensúlyra törekedni az említett országokkal.

“Népi diplomácia”

Van egy olyan világ, ami népi diplomáciának nevezünk, ez a békéhez, stabilitáshoz visz közelebb - mondta a diplomáciai, kulturális érdekekrõl.

Ellenzéki tudatlanság

Arra, hogy az ellenzéki pártok tiltakoztak Putyin és Erdogan látogatása miatt, de az EU részérõl is egyfajta kettõsség érzékelhetõ ( mintha jó is lenne, hogy beszél valaki Putyinnal és Erdogannal, de furcsállják is ), Orbán Viktor azzal válaszolt: az ellenzék magatartását nem dolga minõsíteni, “bár a kísértés nagy”.

Azt mondta, “nem értik a dolgot”, nem rosszakaratból, inkább tudatlanságból. Nem akarják megérteni, hogy Erdogant, aki erõs ember, a bevándorláspárti erõk el akarják távolítani. Soros György ezt megírta, hogy évente egymillió bevándorlót kell behozni - emlékeztetett a Soros-tervre.

Merjünk magyarok lenni

A régebbi baloldali “merjünk kicsik lenni” tézisével szemben õ azt javasolja, hogy „merjünk magyarok lenni” ( a magyar érdek az is, hogy ne jöjjenek bevándorlók). Az ellenzékrõl a miniszterelnök a török szír agresszió és a kurdok kapcsán is elmondta, hogy esetükben tudatlanság forog fenn, Irakban, veszélyes körülmények között ugyanis kurdokat képezünk ki. „Ott támogatjuk õket, ahol kell, de megértem, hogy ellenzékbõl ezt nehéz átlátni” - magyarázta. De õ a közlekedési nehézségek ellenére is úgy érzi, hogy az emberek inkább a nemzeti érdekû külpolitikát tánogatják, és a széles közvélemény is - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy akkor Merkel és Trump is Magyarország sikerében érdekeltek-e, hiszen velük is találkozott, Orbán Viktor azt mondta, együttmûködõ országokról van szó, nem gondolja, hogy azzal kelnek-fekszenek, hogy mit tudnak tenni a magyar sikerért, de szerinte, ami most történik, összhangban van a magyar érdekekkel.

Az amerikai, orosz, német kapcsolatok okán is azt mondta, összességében szereti a munkájának azt az részét, ami a nemzetközi kapcsolatokat jelenti.

Szemmagasság

Megfogalmazása szerint a korábbi “kisebbrendûségre építõ” külpolitikai viszony helyett most a “szemmagasság” a fontos. Ez a magyar embereknél a kellõen szerény, de magabiztos magatartást jelenti. Mert a magyar ember szereti, ha a viszony szemmagasságú, egy esély mindenkinek jár - magyarázta.

Ukrajna

“Ha mi nem állunk ki melettük, akkor ki fog?” - vetette fel a Kárpátalján élõ magyar kisebbség kapcsán. Ez nemzeti politika, de több mint egy magyar ügy, a NATO belsõ kohéziójáról is szó van - utalt arra, hogy a magyar külügyminiszter a vétót is kilátásba helyezte a Ukrajna-NATO közös nyilatkozatra, és végül érvényesült a magyar álláspont. Orbán Viktor a rádiós interjúban azt mondta, amíg kárpátaljai érdekek sérülnek Ukrajnában, ez így is fog maradni. Bízik abban, hogy a korábbi magyar-ellenes politikával szemben az új elnök változást fog hozni, és õ nem fog magyarellenes politikát folytatni.

Kozmopolita, SZDSZ-es Momentum

Orbán Viktor Ukrajna kapcsán vissztért a magyar külpolitika két irányára: mint mondta, van a nemzeti alapon álló nemzetpolitikai szemlélet, és van a nemzetközi, az például, hogy a romániai elnökválasztáson a magyar jelölttel szemben “egy román embert” támogat a Momentum. ( Romániában az RMDSZ elnök-jelöltjével, Kelemen Hunorral szemben a Momentum Dan Barnát, az USR elnökét és államfõjelöltjét támogatja. A tegnapi kormányinfón Gulyás Gergely ezért le román ügynöközte Fekete-Gyõr Andrást ). A miniszterelnök megengedõbb volt Fekete-Gyõrékkel szemben. “Lehet ilyet csinálni”, de ez nem nemzeti alapú, hanem egy nemzetközi, kozmopolita, SZDSZ-es felfogás - mondta Orbán Viktor.

Budapest, Karácsony, nem volt kellemes

“Érdekes politikai helyzetben vagyunk, a kormánypártok jelentõs veszteségeket szenvedtek” - mondta Orbán Viktor arra, hogy Karácsony Gergely a kormányülésen járt szerdán. A miniszterelnök szerint az ellenzéket komolyan kell venni.

“Komoly küzdelem és harc van Magyarországon. De az ellenzéket ez nem zavarja abban, hogy diktatúrásdit játsszon” - mondta, hozzátéve, hogy Karácsony Gergely nem játszott a kormányülésen diktaturásdit.

Mint a zsidóknak Jeruzsálem

Aztán a miniszterelnök mérleget vont, az elmúlt 9 évet, a Tarlós érát aranykornak nevezte, Budapestet a nemzet fõvárosának, ami olyan szerinte, “mint a zsidóknak Jeruzsálem”.

Kurzusváltás történt Budapesten, visszajöttek a régi baloldali kormány emberei, ahogy látom - mondta a minuszterelnök. Ezért Karácsony Gergellyel meg kell állapodni egy fejlesztési listában. “Nem lehet rosszízû marakodás” - tette hozzá. Nem volt kellemes a délelõtt a számunkra, álmokat kellett feladni - mondta a kormányülésen Karácsonnyal folytatott megbeszélésrõl, fõleg az fájdalmas szerinte, hogy egy “Amerikából a Balkánig a legnagyobb kulturális fejlesztést”, a Liget programot “megakasztották”. Így a Nemzeti Galéria, az innovációs ház és a színház sem épülhet meg a Városligetben.

A Regnum Mariánum templomról beszélnek még, arra nem mondott nemet Karácsony Gergely - derült ki.

Annak kapcsán, hogy vidékre lehetne vinni ezeket, illetve az atlétikai vb-t is, Orbán Viktor azt mondta: “vidéken is emberek élnek, meg lehet ott is valósítani, de Budapest a nemzet fõvárosa, a szívünk közepe”.

November 15-ig dûlõre kell jutni az atlétikai vb ügyében, sokan írták alá a kezdeményezést, lát mozgolódást az atlétikát szeretõk körében is - tette hozzá.

Stadionstopból kórházstop?

A dél budai szuperkórház ügyében futna még néhány kört - mondta. Utalt a fõpolgármester programjára, és óvott attól, hogy a stadionstopból kórházstop legyen.

Mi vagyunk a magyarok, ez itt Budapest - magyarabb ország mint volt, érdekesebbé váltunk a világ számára is - mondta végül az idegenforgalom-turizmus kapcsán Orbán Viktor.

Forrás: ATV
Ez is érdekelhet:
                             
Ezek érdekelték olvasóinkat leginkább
Kitört a botrány egy magyar pedagógus képei miatt
Magyarországon napokon belül szigoríthatnak a koronavírus miatt
Orbán: Kaleta ítélete bizonyítja, hogy a bíróság független a kormánytól
Gyöngyös: 89 ukrán vendégmunkás van járványügyi megfigyelés alatt
A két hétig tartó kötelező házi karantén idején folyamatosan ellenőrzik a vendégmunkások egészségügyi állapotát, a rendőrség pedig kontrollálja, hogy betartják-e a járványügyi s...
  
Angola köszönetett mondott Szijjártónak: angolai diákok számára biztosít ösztöndíjat a magyar kormány
Magyarország és Angola között hosszú múltra visszatekintő együttműködés van, amelynek további fejlesztése mindkét ország érdeke - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külü...
  
Na végre: Csepel díszpolgára lett Tarlós István
A Csepeli Lelkészi Kört megalapító Hantos Jenő munkáját is így ismerték el Díszpolgárrá választották Tarlós Istvánt, Budapest korábbi főpolgármesterét, valamint Hantos Jenő nyugal...
  
Már a polgármester is tüntetett Siófokon - óriási a botrány
A siófoki meteorológiai állomást féltve tartottak közös sajtótájékoztatót politikusok és civilek pénteken a Balaton-parti városban, írja az MTI A közös fellépés oka, hogy építés...
  
Gulyás: Ahol Magyarországon fertőzési góc alakult ki, oda külföldi hozta be a vírust
Járványügyi készültség van Magyarországon Az első csatát megnyertük, de amíg nincs vakcina, a fertőzés velünk marad, fenn kell tartani a készültséget Ahol Magyarországon fertőzési ...
  
Óriási fogás: Huszonhárom migránst tartóztattak fel a rendőrök
Jogellenesen próbált meg bejutni az országba huszonhárom migráns Csongrád-Csanád megyében Az egyenruhások feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket A Sze...
  
Botrány: nem elérhetők a nyugdíjak az egyik banknál (frissített: elhárították a hibát)
Technikai problémák miatt gond volt a 2020 július 10-én esedékes nyugdíjak jóváírásával a Takarékbankban - írta a 24hu A pénzintézet azt közölte, hogy a technikai problémát rövid i...
  
Orbán is elbúcsúzott a hirtelen meghalt országgyűlési képviselőtől
Péntek délelőtt közlekedési balesetben életét veszítette Koncz Ferenc országgyűlési képviselő - írja a Borsod 24 A lap szerint Koncz motorozás közben nekiütközött Legyesbénye polg...
  
Botrány a Kaleta-ügy titkosítása körül
Demeter Márta LMP-s politikus arra kéri a parlament külügyi bizottságának fideszes elnökét, Németh Zsoltot, hogy oldja fel a titkosítást a gyermekpornográfia miatt elítélt volt limai nag...
  
Négy év körüli kislány zuhant ki egy második emeleti ablakból Kőszegen
Életveszélyesen megsérült egy négy év körüli kislány, aki péntek reggel kizuhant egy kőszegi ház második emeleti ablakából – írta a Vaolhu A portál értesülése szerint a baleset a...
  
Motorbalesetben elhunyt a fideszes országgyűlési képviselő
Pénteken reggel egy tragikus balesetben életét vesztette Koncz Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője – közölte a hírt a párt, kiemelve: képviselőtársukat a Fidesz-frakció saját...
  
900 ezer Ft-os bírságot kapott a TV2 Tények Plusz műsora
Burkolt reklám miatt 900 ezer forintos bírságot szabott ki a TV2 szolgáltatójára a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa - közölte a testület kommunikációs ...
  
Zöldek politikusa az EP ülésén: Orbán bandája hihetetlenül meggazdagodik
Az Európai Parlament csütörtöki plenáris ülésén áttekintették, hogy áll az a kezdeményezés, hogy az uniós pénzek felhasználását a jogállamisági feltételek teljesítéséhez köss...
  
Budakeszi: Egy édesanyát és 2 éves kislányát gázolták el
Egy édesanyát és két éves kislányát gázolta el egy autó Budakeszin pénteken délelőtt Áll a forgalom Temető u Fő utca sarkán gyalogos gázolás történt, áll a forgalom mindkét irán...
  
Hivatalos: Elfogadták a javaslatot, amely megelőzné az uniós pénzek ellopását
Cseh Katalin az Európai Parlament elé benyújtotta „Lex Mészáros” javaslatát, melyet az nagy többséggel meg is szavazott – tájékoztatott pénteken a Momentum Az európai parlamenti kép...
  
6,1 milliárd Ft-tal, 32 milliárdra drágult a Néprajzi Múzeum építési költsége
6,1 milliárd forinttal, az eddigi 26 milliárd helyett több mint 32 milliárd forintra drágultak a Liget Projekt keretében a Városliget szélére épülő új Néprajzi Múzeum építési költs...
  
A rendőrök állítják, 703 km/h-s gyorshajtáson kaptak egy Ford Focust
Tény, egészen elképesztő adatokat tudnak produkálni a Fordnál a Focus átépítésével, de az alábbi szám így is túlzásnak tűnik Az olasz rendőrök szerint ugyanis állítólag 703 km/h-...
  
Ha meglátod mi Mészáros Lőrinc következő nagy dobása...
A CIG Pannónia Nyrt irányításának megszerzése lehet az eszköz a hazai biztosítói piacon való nyomuláshoz, ha ez megvan, akkor elindulhat a Takarékbank, az MKB és a Budapest Bank ügyfelei...
  
Orbán aggódik a magyarokért: Több Balaton, kevesebb Adria
Kell majd újabb korlátozó intézkedéseket hozni a koronavírus miatt, csak még nem tudjuk pontosan, hogy milyeneket – mondta Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádióban A kormányfő szer...
  
Magyarországon napokon belül szigoríthatnak a koronavírus miatt
A vírussal szembeni első csatát sikerült megnyerni, addig, amíg nincs vakcina, a fertőzés velünk fog élni – kezdte a kormányinfót Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszte...
  
Hivatalos: A rendőrség előtt az önkormányzati lakást bérbeadók ügye
A kérdés az, hogy történt-e bűncselekmény Néhány hete írta meg a hvghu, hogy busás haszonnal turistáknak adtak ki önkormányzati bérlakásokat Mint írtuk, akár egy-két nap alatt me...
  
Szerbia népe bizonyította 1 nap alatt - azért a víz az úr
Csütörtök este békés tüntetést tartottak Szerbia több városában is, a demonstrálók a nagyobb városok fontosabb épületei előtt ülve tiltakoztak Ez jelentős változás a megelőző ké...
  
Nézőpont Intézet: Még mindig toronymagasan vezet a Fidesz
Az ellenzéki pártok külön indulása esetén a Fidesz-KDNP 51 százalékot szerezne egy most vasárnapi választáson, de ha egy a Jobbiktól a Demokratikus Koalícióig tartó közös lista lenne,...
  
892 milliós bírságot kapott az Alza.hu a GVH-tól
A Black Friday akciók tisztességtelen reklámozása miatt. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 892 millió forint bírságot szabott ki az Alza.hu webáruház üzemeltetőjére és cseh anyavállalat...
  
Orbán: több mint egymillió ember munkahelyét mentettük meg
Áttörés van a foglalkoztatottság alakulásában - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádióban. 4,5 millióan dolgoztak Magyarországon a koronavírus-járvány előtt, a "...
  
Főügyész Kaleta fellebbezéséről: Működik a jogállam, mindenki teszi a dolgát
Ibolya Tibor az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt a volt perui nagykövet ügyéről. Szerinte egyszerű oka van annak, hogy az ügyészség nem kommunikálta az ügyet úgy, hogy abb...
  
Kovács Zoltán: Magyarország nem olyan hely, ahol demokratikusan megválasztott vezetők terjesztik a félretájékoztatást
Magyarország nem tartozik azok közé az országok közé, amelyekben demokratikusan megválasztott vezetők terjesztik a félretájékoztatást - írta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért...
  
Orbán: Kaleta ítélete bizonyítja, hogy a bíróság független a kormánytól
A pénteki rádióinterjúja során Orbán Viktor miniszterelnöktől megkérdezték, hogy mi a véleménye a volt perui nagykövet, Kaleta Gábor ügyéről. A miniszterelnök szerint enyhe ítélet ...
  
Olyan horrorkaravánt fogtak a magyar rendőrök amire nincsenek szavak
A járőrök az M1-es autópályán intézkedtek egy bolgár sofőrrel szemben A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály rendőrei 2020 július 9-én délelő...
  
Dzsudzsák már tárgyalt is a Lokival - a hazai másodosztályban fojtathatja sikertörténetét
Mint ahogyan arról tegnap a Blikk is beszámolt, Dzsudzsák Balázs jó eséllyel megtalálta új klubját: ezzel a lépéssel pedig szó szerint hazatérhet, ugyanis nem kizárt, hogy 12 év után ...
  
THE HUNGARIAN TIMES Impresszum / Sütik
Orbán Viktor: Az ellenzék diktatúrásdit játszik!
Az ellenzéket komolyan kell venni. Komoly küzdelem és harc van Magyarországon. De az ellenzéket ez nem zavarja abban, hogy diktatúrásdit játsszon - errõl beszélt Orbán Viktor ma reggel a Kossuth Rádiós interjújában. Nem volt kellemes, álmokat kell feladni - mondta arról, hogy Karácsony Gergely ott volt a kormányülésen. A “Soros terv” újra elhangzott, a Momentumot pedig a kozmopolita felfogással és az SZDSZ-szel hozta össze a miniszterelnök.

Orbán Viktort a ma reggeli Kossuth Rádiós interjújában Nagy Katalin elõször Putyin orosz elnök, a német külügyminiszter és Erdogan török elnök látogatásáról kérdezte.

A miniszterelnök elõször is köszönetet mondott a budapestieknek, hogy elfogadták, de legalább tudomásul vették a látogatásokkal járó felfordulást, ha tüntetés is van, az még nagyobb felfordulással jár - tette hozzá.
A házszámát egyetlen ország sem tudja megváltoztatni - mondta el sokadszorra a rádiós interjújában is. Megismételte, hogy egyensúlyra törekszik hazánk Berlinnel, Moszkvával és Isztambullal is, a cél, hogy ezek az országok érdekeltek legyenek a magyar sikerben.

“Elsõ a biztonság”

A Putyin, Erdogan, Heiko Maas találkozók jelentõségérõl azt mondta, vannak katonai, biztonságpolitikai érdekek is, a katonai akciókat jobb elkerülni, “elsõ a biztonság”. Jobb olyan kapcsolatokat kialakítani, hogy mindenki úgy érezze, a másik nem fenyegeti az õ biztonságát - tette hozzá.

Vannak gazdasági érdekek is - emlékeztetett a miniszterelnök. Az export-lehetõségeinket kell növelni, és gazdasági egyensúlyra törekedni az említett országokkal.

“Népi diplomácia”

Van egy olyan világ, ami népi diplomáciának nevezünk, ez a békéhez, stabilitáshoz visz közelebb - mondta a diplomáciai, kulturális érdekekrõl.

Ellenzéki tudatlanság

Arra, hogy az ellenzéki pártok tiltakoztak Putyin és Erdogan látogatása miatt, de az EU részérõl is egyfajta kettõsség érzékelhetõ ( mintha jó is lenne, hogy beszél valaki Putyinnal és Erdogannal, de furcsállják is ), Orbán Viktor azzal válaszolt: az ellenzék magatartását nem dolga minõsíteni, “bár a kísértés nagy”.

Azt mondta, “nem értik a dolgot”, nem rosszakaratból, inkább tudatlanságból. Nem akarják megérteni, hogy Erdogant, aki erõs ember, a bevándorláspárti erõk el akarják távolítani. Soros György ezt megírta, hogy évente egymillió bevándorlót kell behozni - emlékeztetett a Soros-tervre.

Merjünk magyarok lenni

A régebbi baloldali “merjünk kicsik lenni” tézisével szemben õ azt javasolja, hogy „merjünk magyarok lenni” ( a magyar érdek az is, hogy ne jöjjenek bevándorlók). Az ellenzékrõl a miniszterelnök a török szír agresszió és a kurdok kapcsán is elmondta, hogy esetükben tudatlanság forog fenn, Irakban, veszélyes körülmények között ugyanis kurdokat képezünk ki. „Ott támogatjuk õket, ahol kell, de megértem, hogy ellenzékbõl ezt nehéz átlátni” - magyarázta. De õ a közlekedési nehézségek ellenére is úgy érzi, hogy az emberek inkább a nemzeti érdekû külpolitikát tánogatják, és a széles közvélemény is - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy akkor Merkel és Trump is Magyarország sikerében érdekeltek-e, hiszen velük is találkozott, Orbán Viktor azt mondta, együttmûködõ országokról van szó, nem gondolja, hogy azzal kelnek-fekszenek, hogy mit tudnak tenni a magyar sikerért, de szerinte, ami most történik, összhangban van a magyar érdekekkel.

Az amerikai, orosz, német kapcsolatok okán is azt mondta, összességében szereti a munkájának azt az részét, ami a nemzetközi kapcsolatokat jelenti.

Szemmagasság

Megfogalmazása szerint a korábbi “kisebbrendûségre építõ” külpolitikai viszony helyett most a “szemmagasság” a fontos. Ez a magyar embereknél a kellõen szerény, de magabiztos magatartást jelenti. Mert a magyar ember szereti, ha a viszony szemmagasságú, egy esély mindenkinek jár - magyarázta.

Ukrajna

“Ha mi nem állunk ki melettük, akkor ki fog?” - vetette fel a Kárpátalján élõ magyar kisebbség kapcsán. Ez nemzeti politika, de több mint egy magyar ügy, a NATO belsõ kohéziójáról is szó van - utalt arra, hogy a magyar külügyminiszter a vétót is kilátásba helyezte a Ukrajna-NATO közös nyilatkozatra, és végül érvényesült a magyar álláspont. Orbán Viktor a rádiós interjúban azt mondta, amíg kárpátaljai érdekek sérülnek Ukrajnában, ez így is fog maradni. Bízik abban, hogy a korábbi magyar-ellenes politikával szemben az új elnök változást fog hozni, és õ nem fog magyarellenes politikát folytatni.

Kozmopolita, SZDSZ-es Momentum

Orbán Viktor Ukrajna kapcsán vissztért a magyar külpolitika két irányára: mint mondta, van a nemzeti alapon álló nemzetpolitikai szemlélet, és van a nemzetközi, az például, hogy a romániai elnökválasztáson a magyar jelölttel szemben “egy román embert” támogat a Momentum. ( Romániában az RMDSZ elnök-jelöltjével, Kelemen Hunorral szemben a Momentum Dan Barnát, az USR elnökét és államfõjelöltjét támogatja. A tegnapi kormányinfón Gulyás Gergely ezért le román ügynöközte Fekete-Gyõr Andrást ). A miniszterelnök megengedõbb volt Fekete-Gyõrékkel szemben. “Lehet ilyet csinálni”, de ez nem nemzeti alapú, hanem egy nemzetközi, kozmopolita, SZDSZ-es felfogás - mondta Orbán Viktor.

Budapest, Karácsony, nem volt kellemes

“Érdekes politikai helyzetben vagyunk, a kormánypártok jelentõs veszteségeket szenvedtek” - mondta Orbán Viktor arra, hogy Karácsony Gergely a kormányülésen járt szerdán. A miniszterelnök szerint az ellenzéket komolyan kell venni.

“Komoly küzdelem és harc van Magyarországon. De az ellenzéket ez nem zavarja abban, hogy diktatúrásdit játsszon” - mondta, hozzátéve, hogy Karácsony Gergely nem játszott a kormányülésen diktaturásdit.

Mint a zsidóknak Jeruzsálem

Aztán a miniszterelnök mérleget vont, az elmúlt 9 évet, a Tarlós érát aranykornak nevezte, Budapestet a nemzet fõvárosának, ami olyan szerinte, “mint a zsidóknak Jeruzsálem”.

Kurzusváltás történt Budapesten, visszajöttek a régi baloldali kormány emberei, ahogy látom - mondta a minuszterelnök. Ezért Karácsony Gergellyel meg kell állapodni egy fejlesztési listában. “Nem lehet rosszízû marakodás” - tette hozzá. Nem volt kellemes a délelõtt a számunkra, álmokat kellett feladni - mondta a kormányülésen Karácsonnyal folytatott megbeszélésrõl, fõleg az fájdalmas szerinte, hogy egy “Amerikából a Balkánig a legnagyobb kulturális fejlesztést”, a Liget programot “megakasztották”. Így a Nemzeti Galéria, az innovációs ház és a színház sem épülhet meg a Városligetben.

A Regnum Mariánum templomról beszélnek még, arra nem mondott nemet Karácsony Gergely - derült ki.

Annak kapcsán, hogy vidékre lehetne vinni ezeket, illetve az atlétikai vb-t is, Orbán Viktor azt mondta: “vidéken is emberek élnek, meg lehet ott is valósítani, de Budapest a nemzet fõvárosa, a szívünk közepe”.

November 15-ig dûlõre kell jutni az atlétikai vb ügyében, sokan írták alá a kezdeményezést, lát mozgolódást az atlétikát szeretõk körében is - tette hozzá.

Stadionstopból kórházstop?

A dél budai szuperkórház ügyében futna még néhány kört - mondta. Utalt a fõpolgármester programjára, és óvott attól, hogy a stadionstopból kórházstop legyen.

Mi vagyunk a magyarok, ez itt Budapest - magyarabb ország mint volt, érdekesebbé váltunk a világ számára is - mondta végül az idegenforgalom-turizmus kapcsán Orbán Viktor.

Forrás: ATV
Kitört a botrány egy magyar pedagógus képei miatt
Magyarországon napokon belül szigoríthatnak a koronavírus miatt
Orbán: Kaleta ítélete bizonyítja, hogy a bíróság független a kormánytól
Kiderült ki a tulajdonosa a Mészárost is furikázó hírhedt adriai jachtoknak
Gyöngyös: 89 ukrán vendégmunkás van járványügyi megfigyelés alatt
Angola köszönetett mondott Szijjártónak: angolai diákok számára biztosít ösztöndíjat a magyar kormány
Na végre: Csepel díszpolgára lett Tarlós István
Már a polgármester is tüntetett Siófokon - óriási a botrány
Gulyás: Ahol Magyarországon fertőzési góc alakult ki, oda külföldi hozta be a vírust
Óriási fogás: Huszonhárom migránst tartóztattak fel a rendőrök
Botrány: nem elérhetők a nyugdíjak az egyik banknál (frissített: elhárították a hibát)
Orbán is elbúcsúzott a hirtelen meghalt országgyűlési képviselőtől
Botrány a Kaleta-ügy titkosítása körül
Négy év körüli kislány zuhant ki egy második emeleti ablakból Kőszegen
Motorbalesetben elhunyt a fideszes országgyűlési képviselő
900 ezer Ft-os bírságot kapott a TV2 Tények Plusz műsora
Zöldek politikusa az EP ülésén: Orbán bandája hihetetlenül meggazdagodik
Budakeszi: Egy édesanyát és 2 éves kislányát gázolták el
Hivatalos: Elfogadták a javaslatot, amely megelőzné az uniós pénzek ellopását
6,1 milliárd Ft-tal, 32 milliárdra drágult a Néprajzi Múzeum építési költsége
A rendőrök állítják, 703 km/h-s gyorshajtáson kaptak egy Ford Focust
Ha meglátod mi Mészáros Lőrinc következő nagy dobása...
Orbán aggódik a magyarokért: Több Balaton, kevesebb Adria
Magyarországon napokon belül szigoríthatnak a koronavírus miatt
Hivatalos: A rendőrség előtt az önkormányzati lakást bérbeadók ügye
Szerbia népe bizonyította 1 nap alatt - azért a víz az úr
Nézőpont Intézet: Még mindig toronymagasan vezet a Fidesz
892 milliós bírságot kapott az Alza.hu a GVH-tól
Orbán: több mint egymillió ember munkahelyét mentettük meg
Főügyész Kaleta fellebbezéséről: Működik a jogállam, mindenki teszi a dolgát
Kovács Zoltán: Magyarország nem olyan hely, ahol demokratikusan megválasztott vezetők terjesztik a félretájékoztatást
Orbán: Kaleta ítélete bizonyítja, hogy a bíróság független a kormánytól
Olyan horrorkaravánt fogtak a magyar rendőrök amire nincsenek szavak
Dzsudzsák már tárgyalt is a Lokival - a hazai másodosztályban fojtathatja sikertörténetét
Szigorításokra kell számítani, bármikor bejelenthetik őket
Kitört a botrány egy magyar pedagógus képei miatt
Több mint 200 ezer forintért toborozzák az iskolaőröket
Orbánról vitáznak az EP-ben - Orbán bandája hihetetlenül meggazdagodik
Már egy fideszes polgármester is sokallta a tervezett fairtást
Így adták át a magyar bicikliutat - hullámvasútnak hívják a helyiek
Tömött sorok és negatív rekordok - valami történik az az USA-ban
Milliós büntetést sóztak Hadházy nyakába
32 milliárdra drágult a magyar gigaprojekt - Mészáros Lőrinc érdekeltsége is érintett
A dombot is beleépítették egy kerékpárútba - de most nem mi voltunk
A nyugdíjas orvosok harmada nem tért vissza a munkába
Orbán: magához tér a gazdaság, ismét mindenkinek lesz munkája