Budapest     2020-09-23   Csatlakozz hozzánk facebookon
Dunaújváros polgármestere: A Fidesz elõre elköltötte az emberek pénzét, közel 1,5 milliárdos a kár! 
Egymást vádolja a jelenlegi és az elõzõ dunaújvárosi városvezetés, többek között az eddig tudottnál is nagyobb pénzügyi hiány kapcsán. Cserna Gábor, volt fideszes polgármester a közösségi médiában fogalmazta meg állításait, melyekre Pintér Tamás, volt jobbikos országgyûlési képviselõ, jelenlegi városvezetõ egy rendkívüli sajtótájékoztatón reagált.

Cserna szerint az ellenzéki többségû közgyûlés november 21-i ülésén elfogadta, hogy Dunaújváros 2 milliárd forint hitelt vegyen fel az OTP-tõl, amit szerinte 2020 év végéig kellene visszafizetni. A volt polgármester azt állítja: erre a lépésre azért volt szükség, hogy a képviselõk saját fizetésemelését és "az új, Pestrõl jött szakemberek szóbeszéd szerinti 700.000 forint körüli havi díját kifizessék". Az október 13-án megbukott egykori városvezetõ azt sugalmazta, hogy az ellenzék a kampányplakátjai miatt verte tartozásba Dunaújvárost.

Erre is reagálva Pintér Tamás mai rendkívüli sajtótájékoztatóján elmondta: meglátása szerint az elõzõ fideszes városvezetés – törvénysértés gyanúját is fölvetõ – intézkedései miatt van az eddig sejtettnél is rosszabb anyagi helyzetben Dunaújváros.

"A bizonyítékokat összegyûjtöttük"

– jelentette ki Pintér, a sajtótájékoztatón bemutatott, vaskos dokumentumkötegre utalva, amely szerinte

"egy olyan bizonyítékhalmaz, amely olyan beruházások szerzõdéseit tartalmazza, amelyeket úgy kötöttek meg az elmúlt idõszakban, hogy nem volt rájuk fedezet Dunaújváros kasszájában".

A polgármester szerint az iratok fölvetik annak az alapos gyanúját, hogy az elõzõ városvezetés és személyesen Cserna Gábor

több ízben is megsérthette az államháztartási törvényt.

Pintér Tamás kiemelte, hogy a korábbi önkormányzati vezetés 2019. elején "egy 1,5 milliárd forintos hitelfelvételt tervezett be". Hozzátette: a hatályos törvények szerint a hitelfelvétel csak úgy történhet meg, ha az önkormányzat erre engedélyt kér az államtól, és ennek birtokában köthet szerzõdést egy bankkal.

"Az elõzõ városvezetés betervezte ezt a hitelösszeget a város öltségvetésébe, ám anélkül kötöttek szerzõdéseket, sõt eszközöltek kifizetéseket, hogy ezt megkapták volna"

– árulta el a polgármester. Hozzátette:

"Olyan fedezet nélküli szerzõdéskötések történetek, melyek összege pontosan 1 milliárd 436 millió 682 ezer 129 forint."

Pintér szerint ezzel jelentõs károkat okoztak Dunaújváros minden lakosa számára, ezzel pedig az új városvezetésnek kell szembenéznie és megküzdenie.

Hozzátette továbbá, hogy idén több olyan közgyûlés is volt, melyen Cserna Gábor szerinte hazugságokat állított a 1,5 milliárdos hitellel kapcsolatban. Példaként a május 30-i testületi ülést említette, amikor képviselõi kérdésre az akkori polgármester azt mondta: a hitel részletes lebontása csak azután történhet meg, ha a város megkapta az összeget.

"Amikor õ ezt kimondta, addigra már nem csak szerzõdések köttettek meg, de már kifizetésekre is sor került"

– mondta Pintér Tamás, aki szerint ez onnan tudható, hogy amikor benyújtották az igénylést az állam felé, részletes listát adtak le arról, mire költenék a pénzt. Ebben több, már megkötött szerzõdés szerepelt, melyek feladatait összegekkel megjelölve részletezték.

"Az október 13-ig megvalósult kifizetések összege pontosan 770 millió forint volt"

– jelentette ki a polgármester, aki szerint a fideszes politikusok olyan kötelezettségeket vállaltak, amelyeket az új városvezetésnek is el kell szenvednie.

"Így okoztak 1 milliárd 436 millió forintos kárt Dunaújvárosnak"
– fogalmazott Pintér.

A polgármester hozzátette: szerinte ez fölveti a közokirat hamisítás és a csalás gyanúját is, mivel úgy terjesztették a közgyûlés elé ezeket a szerzõdéseket, hogy nem mondták el a képviselõknek, hogy azokat az említett hitelbõl akarják kifizetni. Kiemelte:

"Ezeket a dokumentumokat, a szerzõdéskötések és kifizetések dátumát ügyvédek bevonásával folyamatosan vizsgáljuk, és a jelenlegi információink szerint úgy néz ki, hogy feljelentések fognak születni."

Pintér Tamás szerint "a Fidesz az elmúlt évek arrogáns és felelõtlen gazdálkodásával" felmérhetetlen károkat okozott Dunaújvárosnak, ugyanakkor hozzátette:

"Minden dunaújvárosi lakost meg szeretnék nyugtatni: nem csak azokat az egyéneket fogjuk eltávolítani az önkormányzattól, akik megkárosították a városunkat, de azt sem fogjuk engedni, hogy a jövõben sor kerüljön hasonló csalásokra és lopásokra."

Újságírói kérdésre válaszolva Pintér Tamás azt is kifejtette, hogy a szerzõdések kapcsán történtek teljesítések is, a fideszesek ennek keretében szerinte közel félmilliárd forintot költöttek kampányberuházásra. Az õ meglátása szerint ugyanis például a megvalósult parkolóépítéseket úgy állították be a kormánypárti képviselõk, mintha az nekik lenne köszönhetõ, "miközben ezekre nem volt meg a fedezet a városkasszában".

Az elõször kommunikált 400 millió forintos hiány kapcsán elmondta: eleinte még nem látták, hogy valójában mekkora is a baj, ez fokozatosan, a számlák beérkezésével derült ki számukra.

A Cserna Gábor által emlegetett, a város folyószámláján az átadáskor meglévõ 2,5 milliárd forintos összegrõl szólva kiemelte:

"A város számláján valóban több milliárd forint található, ám ez késõbbi beruházásokra lekötött és elkülönített összegekbõl tevõdik össze. A fideszes városvezetõk gyakorlatilag a valódi mûködésre és városfenntartásra szánt összes pénzt elköltötték."

Pintér Tamás azt is megerõsítette, hogy több olyan kölcsönt is vissza várt a fideszes vezetésû önkormányzat, melyekrõl tudták, hogy az adott szervezetek, sportklubok nem fogják tudni törleszteni azokat. Ilyen volt szerinte

a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiának adott 335 millió forint,
a Dunavetnek adott 150 millió forint,
az Energo-Vitermnek adott 94 millió forint vagy
a felszámolás alatt álló Dunaújvárosi Szennyvíztisztító és Szolgáltatónak adott 270 millió forint.
Medgyesi Miklós sajtószóvivõ Cserna Gábor vádjaira reagálva hangsúlyozta:

"Az új városvezetés egy fillér hitelt sem vett föl. A csütörtöki döntés arról szólt, hogy a város számlavezetõ bankja egy folyószámla hitelkeretet biztosít az önkormányzat számára."

Szerinte ilyen hitelkerete nagyon sok embernek van, és úgy gondolja: Cserna Gábor szándékosan mosta össze a két dolgot.

Hozzátette: a kérdéses testületi ülésen a volt polgármester részt sem vett, helyette a Fidesz pártközpontjába utazott, "a vitát pedig a közösségi médiába terelte". Szerinte

"mindenki meg tudja ítélni, hogy a közösségi média, vagy a városi közgyûlés-e a vita megfelelõ helyszíne".

A város számláján szereplõ 2,5 milliárddal kapcsolatban õ is hangsúlyozta:

"A pénz valóban ott volt az önkormányzat számláján, viszont tulajdonképpen mégis elköltötték, hiszen ezeket folyamatban lévõ vagy tervezett fejlesztésekre kell költeni, városüzemeltetésre nem használhatók fel."

Forrás: Alfahír
Ez is érdekelhet:
                             
Ezek érdekelték olvasóinkat leginkább
Orbán: Nagy ütközet vár ránk 2022-ben, készüljetek
Novák: Olyan otthonteremtési program jön, amelyhez hasonló még nem volt Magyarország történetében
Jönnek a kemény büntetések: Íme a mától érvényes új maszkszabályok
3200 milliárddal többet költ a kormány idén a költségvetéshez képest
Az önkormányzatok forrásait a járványra hivatkozva csökkentik, a többletkiadások jelentős része mégsem a válságkezeléshez kapcsolódik A kormány a parlament által elfogadott költségv...
  
Közel egy hónapot kell várni két tesztre
Az új eljárásrend értelmében hétfőtől a háziorvos is karanténba küldheti a koronavírus-fertőzés gyanús pácienseket Cserni István, a Háziorvosok Online Szervezet (HaOSz) alelnöke elm...
  
Levetetik a maszkot egy pécsi bankban az ügyfelekről
Bármilyen furcsán is hangzik, csak maszk nélkül lehet belépni abba a pécsi pénzintézetbe, amelyet korábban kétszer is kiraboltak A bankban biztonsági okokból mindenkit lefényképeznek, ak...
  
Egészen új módszerrel próbálják csalók csőbe húzni az időseket
Teljesen új átverésre hívta fel a figyelmet a napokban a fogyasztóvédelmi hatóság Az elsősorban egészségmegőrzőnek mondott étrend-kiegészítőket telefonon kínálják a cégek, és csa...
  
Pataky Attilát hazaengedték a kórházból, mutatjuk a részleteket
Budapest – A felesége szerint az Edda Művek vezetője már túl van a nehezén – Attila sokkal jobban van, már el is hagyhatta a kórházat Túl van a nehezén, itthon lábadozik – árulta el...
  
Ördög Nóri botrány: így védik a birtokukat az akarattyaiak
Balatonakarattya — Továbbra is zúgolódnak a helyiek Ördög Nóra (38) és Nánási Pál (46) balatoni kisboltja miatt A műsorvezető és fotóművész párjának üzlete rövid idő alatt nagyo...
  
Újabb dolog amit szeretne az EU-s bizottság, de mi nem akarjuk megtenni - kitalálod mi az?
Egy augusztus végi rendezvényen dicsérte „Európa legjobbjaként” a magyar vadászati törvényt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, de a KDNP politikusa már akkor figyelmeztetett, hogy B...
  
Durván odaszóltak Orbánnak: Miniszterelnök úr, kabaré, amit ezzel az országgal művel,
Már az őszi ülésszak hétfői nyitónapján egymásnak feszült Jobbik pártelnöke a kormányfővel, de az élcelődő kérdésre Orbán meglepő válasszal reagált Jakab Péter arról beszélt,...
  
Orbán: Készüljünk föl rá, hogy nagy számban fognak érkezni keresztények Nyugat-Európából!
Már az őszi ülésszak hétfői nyitónapján egymásnak feszült Jobbik pártelnöke a kormányfővel, de az élcelődő kérdésre Orbán meglepő válasszal reagált Jakab Péter arról beszélt,...
  
Botrány: Trump kormánya megvonná az állami támogatásokat New Yorktól
Anarchista városnak titulált három amerikai nagyvárost Donald Trump kormánya, amelyektől megvonna minden szövetségi támogatást - írja a BBC New York, Portland és Seattle azért nem érdeme...
  
Megint Magyarország: 500 millió forint értékben vettek fel jogtalanul EU-s támogatásokat
Több mint száz vádlott ellen emelt vádat a főügyészség költségvetési csalás bűntette miatt, az elsőfokú ítéletben a bíróság több terheltet súlyos, letöltendő szabadságvesztés...
  
Szivárognak dokumentumok: Menczer szerint a külügyminiszter úr még nem rúgott ki elég embert
Hétfő este az ATV-n rákérdeztek a Külügyminisztérium államtitkáránál arra a levélre, ami szerint a külügy magyar újságírók külföldi útjairól gyűjtött adatokat, mert a szakmai p...
  
Mindenki Dzsudzsák Balázs bemutatására számított.. DE...
Sajtótájékoztatót tartott a Debreceni VSC csapata, ahol ugyan nem Dzsudzsák Balázs várva várt szerződtetését jelentették be, de mint kiderült, jó eséllyel hamarosan erre is sor kerülhe...
  
Tesco: Óriási változás jön
A koronavírus járvány elején hatalmasat pörgött a különböző termékek házhoz szállítása Volt időszak, mikor a nagyobb áruházaknál úgy kellett vadászni kiszállítási időpontokra ...
  
Teszt nélkül is fertőzöttnek minősíthet a háziorvos
Új eljárásrendet (pdf) adott ki 2020 szeptember 21-én a koronavírusjárvány kezelésére Müller Cecília tisztifőorvos és Kásler Miklós, az egészségügyért felelős miniszter Az új elj...
  
Újból üzembe helyezik a katonai szűrősátrakat
Újból üzembe helyezik a Dél-Pesti Centrumkórház (DPC) sátorrendszerét, amiben a koronavírus-fertőzöttek előzetes szűrését végzik - írja az MTI Ez az a sátorkomplexum, amelyet még m...
  
Döntenünk kell Kína és az USA között
Másfél év előkészítő munka után múlt héten kezdett működni az Egyensúly Intézet nevű, magát agytrösztként meghatározó kutatóközpont Az alapítók a napi politikától független,...
  
Orbán bejelentette a második hullám legrosszabb forgatókönyvét
A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával indult a parlamenti őszi időszaka A maszkot viselő képviselőknek Orbán Viktor a koronavírus járvány második hullámáról is beszélt, ...
  
Romokban a gazdaság: 363,17 forintba került egy euró
Hétfőn öt hónapos mélypontra került a forint árfolyama az euróval szemben, a délelőtti órákban az euró árfolyama 363 forint fölé emelkedett, onnan valamennyit visszaesett, délután vi...
  
Baj van: leépítés lesz a Budapest Airportnál
A kormány szeptemberben bevezetett utazási korlátozásai miatt várhatóan a 17 évvel ezelőtti szintre esik majd idén a Liszt Ferenc repülőtér forgalma, így a repteret üzemeltető Budapest ...
  
Találgatások: hamarosan szavazhat a parlament a hitelfizetési moratórium meghosszabbításáról
A kormány még hétfőn beterjesztheti a parlament elé a hitelfizetési moratórium fél éves meghosszabbításáról szóló törvényjavaslatot, amelyet kedden már meg is szavazhatnak a képvise...
  
Orbán: A kormány ellen harcolni káros és erkölcstelen
A 2020-27-es uniós költségvetésről folytatott tárgyalás eredményeiről, a járvány elleni védekezésről és a kormány gazdaságvédelmi intézkedéseiről beszélt a parlament őszi ülés...
  
Rétvári Bence államtitkár elárulta, hogy kevés tesztet végeznek
Több kérdést is feltett írásban Szabó Tímea országgyűlési képviselő Kásler Miklós miniszternek a koronavírus tesztekről Ezekben lényegében arra volt kiváncsi a PM-es politikus, hogy...
  
Még mindig büntetőeljárás folyik ellene, de újra a fideszes Mondok József lett Izsák polgármestere
Vasárnap polgármesterválasztást tartottak Izsákon, miután a nyár elején, autója megrongálása miatt lemondott Kutas Tibor, aki 2019 őszén függetlenként szűken, 39 szavazattal verte meg ...
  
Jönnek a kemény büntetések: Íme a mától érvényes új maszkszabályok
Hétfőtől érvényesek a maszkviselés új, szigorúbb szabályai, amiket kormányrendelet ír elő. Alapvető újdonság, hogy a maszk mostantól ténylegesen maszkot kell, hogy jelentsen, vagyis ...
  
Orbán úgy emlékszik, hogy már 2010-ben is Soros ellen harcolt
„A nemzeti önrendelkezésre a legnagyobb veszélyt ma a globális, nyílt társadalmat hirdető, a nemzeti kereteket felszámolni akaró világhálózat jelenti. A Soros György-féle korlátlan an...
  
A bírósághoz fordul az SZFE
"A Színház- és Filmművészeti Egyetem fenntartó kuratóriuma a napokban ismét egyoldalúan — s ezúttal bizonyíthatóan jogszabályba ütközően — átírta az egyetem Szervezeti és Műkö...
  
Óriási bajban vannak a budapesti vendéglátóhelyek: Elbocsátásokon és bezáráson gondolkodnak
A csőd szélére kerültek - így fogalmazott egy belvárosi bisztró tulajdonosa, aki más tulajdonosokkal egyetemben elbocsátásokon és bezáráson gondolkodik. Egy pénteki kormányrendelet szer...
  
Orbán: Nagy ütközet vár ránk 2022-ben, készüljetek
2022 tavaszán választás lesz. Addig védekezés lesz - írja a Magyar Nemzetben megjelent cikkében Orbán Viktor, meghirdetve újra a liberálisok, a “libernyákok” elleni harcot. Az ellenzék...
  
Megrázó kép: Teljes útzár a 74-esen történt halálos baleset miatt
Ahogy arról már korábban mi is beszámoltunk: teljes szélességében lezárták hétfő reggel a 74-es főutat Zalaegerszeg és Egervár között egy baleset miatt, melyben két autó frontálisan...
  
THE HUNGARIAN TIMES Impresszum / Sütik
TheTimes
Dunaújváros polgármestere: A Fidesz elõre elköltötte az emberek pénzét, közel 1,5 milliárdos a kár!
Egymást vádolja a jelenlegi és az elõzõ dunaújvárosi városvezetés, többek között az eddig tudottnál is nagyobb pénzügyi hiány kapcsán. Cserna Gábor, volt fideszes polgármester a közösségi médiában fogalmazta meg állításait, melyekre Pintér Tamás, volt jobbikos országgyûlési képviselõ, jelenlegi városvezetõ egy rendkívüli sajtótájékoztatón reagált.

Cserna szerint az ellenzéki többségû közgyûlés november 21-i ülésén elfogadta, hogy Dunaújváros 2 milliárd forint hitelt vegyen fel az OTP-tõl, amit szerinte 2020 év végéig kellene visszafizetni. A volt polgármester azt állítja: erre a lépésre azért volt szükség, hogy a képviselõk saját fizetésemelését és "az új, Pestrõl jött szakemberek szóbeszéd szerinti 700.000 forint körüli havi díját kifizessék". Az október 13-án megbukott egykori városvezetõ azt sugalmazta, hogy az ellenzék a kampányplakátjai miatt verte tartozásba Dunaújvárost.

Erre is reagálva Pintér Tamás mai rendkívüli sajtótájékoztatóján elmondta: meglátása szerint az elõzõ fideszes városvezetés – törvénysértés gyanúját is fölvetõ – intézkedései miatt van az eddig sejtettnél is rosszabb anyagi helyzetben Dunaújváros.

"A bizonyítékokat összegyûjtöttük"

– jelentette ki Pintér, a sajtótájékoztatón bemutatott, vaskos dokumentumkötegre utalva, amely szerinte

"egy olyan bizonyítékhalmaz, amely olyan beruházások szerzõdéseit tartalmazza, amelyeket úgy kötöttek meg az elmúlt idõszakban, hogy nem volt rájuk fedezet Dunaújváros kasszájában".

A polgármester szerint az iratok fölvetik annak az alapos gyanúját, hogy az elõzõ városvezetés és személyesen Cserna Gábor

több ízben is megsérthette az államháztartási törvényt.

Pintér Tamás kiemelte, hogy a korábbi önkormányzati vezetés 2019. elején "egy 1,5 milliárd forintos hitelfelvételt tervezett be". Hozzátette: a hatályos törvények szerint a hitelfelvétel csak úgy történhet meg, ha az önkormányzat erre engedélyt kér az államtól, és ennek birtokában köthet szerzõdést egy bankkal.

"Az elõzõ városvezetés betervezte ezt a hitelösszeget a város öltségvetésébe, ám anélkül kötöttek szerzõdéseket, sõt eszközöltek kifizetéseket, hogy ezt megkapták volna"

– árulta el a polgármester. Hozzátette:

"Olyan fedezet nélküli szerzõdéskötések történetek, melyek összege pontosan 1 milliárd 436 millió 682 ezer 129 forint."

Pintér szerint ezzel jelentõs károkat okoztak Dunaújváros minden lakosa számára, ezzel pedig az új városvezetésnek kell szembenéznie és megküzdenie.

Hozzátette továbbá, hogy idén több olyan közgyûlés is volt, melyen Cserna Gábor szerinte hazugságokat állított a 1,5 milliárdos hitellel kapcsolatban. Példaként a május 30-i testületi ülést említette, amikor képviselõi kérdésre az akkori polgármester azt mondta: a hitel részletes lebontása csak azután történhet meg, ha a város megkapta az összeget.

"Amikor õ ezt kimondta, addigra már nem csak szerzõdések köttettek meg, de már kifizetésekre is sor került"

– mondta Pintér Tamás, aki szerint ez onnan tudható, hogy amikor benyújtották az igénylést az állam felé, részletes listát adtak le arról, mire költenék a pénzt. Ebben több, már megkötött szerzõdés szerepelt, melyek feladatait összegekkel megjelölve részletezték.

"Az október 13-ig megvalósult kifizetések összege pontosan 770 millió forint volt"

– jelentette ki a polgármester, aki szerint a fideszes politikusok olyan kötelezettségeket vállaltak, amelyeket az új városvezetésnek is el kell szenvednie.

"Így okoztak 1 milliárd 436 millió forintos kárt Dunaújvárosnak"
– fogalmazott Pintér.

A polgármester hozzátette: szerinte ez fölveti a közokirat hamisítás és a csalás gyanúját is, mivel úgy terjesztették a közgyûlés elé ezeket a szerzõdéseket, hogy nem mondták el a képviselõknek, hogy azokat az említett hitelbõl akarják kifizetni. Kiemelte:

"Ezeket a dokumentumokat, a szerzõdéskötések és kifizetések dátumát ügyvédek bevonásával folyamatosan vizsgáljuk, és a jelenlegi információink szerint úgy néz ki, hogy feljelentések fognak születni."

Pintér Tamás szerint "a Fidesz az elmúlt évek arrogáns és felelõtlen gazdálkodásával" felmérhetetlen károkat okozott Dunaújvárosnak, ugyanakkor hozzátette:

"Minden dunaújvárosi lakost meg szeretnék nyugtatni: nem csak azokat az egyéneket fogjuk eltávolítani az önkormányzattól, akik megkárosították a városunkat, de azt sem fogjuk engedni, hogy a jövõben sor kerüljön hasonló csalásokra és lopásokra."

Újságírói kérdésre válaszolva Pintér Tamás azt is kifejtette, hogy a szerzõdések kapcsán történtek teljesítések is, a fideszesek ennek keretében szerinte közel félmilliárd forintot költöttek kampányberuházásra. Az õ meglátása szerint ugyanis például a megvalósult parkolóépítéseket úgy állították be a kormánypárti képviselõk, mintha az nekik lenne köszönhetõ, "miközben ezekre nem volt meg a fedezet a városkasszában".

Az elõször kommunikált 400 millió forintos hiány kapcsán elmondta: eleinte még nem látták, hogy valójában mekkora is a baj, ez fokozatosan, a számlák beérkezésével derült ki számukra.

A Cserna Gábor által emlegetett, a város folyószámláján az átadáskor meglévõ 2,5 milliárd forintos összegrõl szólva kiemelte:

"A város számláján valóban több milliárd forint található, ám ez késõbbi beruházásokra lekötött és elkülönített összegekbõl tevõdik össze. A fideszes városvezetõk gyakorlatilag a valódi mûködésre és városfenntartásra szánt összes pénzt elköltötték."

Pintér Tamás azt is megerõsítette, hogy több olyan kölcsönt is vissza várt a fideszes vezetésû önkormányzat, melyekrõl tudták, hogy az adott szervezetek, sportklubok nem fogják tudni törleszteni azokat. Ilyen volt szerinte

a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiának adott 335 millió forint,
a Dunavetnek adott 150 millió forint,
az Energo-Vitermnek adott 94 millió forint vagy
a felszámolás alatt álló Dunaújvárosi Szennyvíztisztító és Szolgáltatónak adott 270 millió forint.
Medgyesi Miklós sajtószóvivõ Cserna Gábor vádjaira reagálva hangsúlyozta:

"Az új városvezetés egy fillér hitelt sem vett föl. A csütörtöki döntés arról szólt, hogy a város számlavezetõ bankja egy folyószámla hitelkeretet biztosít az önkormányzat számára."

Szerinte ilyen hitelkerete nagyon sok embernek van, és úgy gondolja: Cserna Gábor szándékosan mosta össze a két dolgot.

Hozzátette: a kérdéses testületi ülésen a volt polgármester részt sem vett, helyette a Fidesz pártközpontjába utazott, "a vitát pedig a közösségi médiába terelte". Szerinte

"mindenki meg tudja ítélni, hogy a közösségi média, vagy a városi közgyûlés-e a vita megfelelõ helyszíne".

A város számláján szereplõ 2,5 milliárddal kapcsolatban õ is hangsúlyozta:

"A pénz valóban ott volt az önkormányzat számláján, viszont tulajdonképpen mégis elköltötték, hiszen ezeket folyamatban lévõ vagy tervezett fejlesztésekre kell költeni, városüzemeltetésre nem használhatók fel."

Forrás: Alfahír
Orbán: Nagy ütközet vár ránk 2022-ben, készüljetek
Novák: Olyan otthonteremtési program jön, amelyhez hasonló még nem volt Magyarország történetében
Jönnek a kemény büntetések: Íme a mától érvényes új maszkszabályok
Valami történt: újabb Fideszes polgármester mondott le
3200 milliárddal többet költ a kormány idén a költségvetéshez képest
Közel egy hónapot kell várni két tesztre
Levetetik a maszkot egy pécsi bankban az ügyfelekről
Egészen új módszerrel próbálják csalók csőbe húzni az időseket
Pataky Attilát hazaengedték a kórházból, mutatjuk a részleteket
Ördög Nóri botrány: így védik a birtokukat az akarattyaiak
Újabb dolog amit szeretne az EU-s bizottság, de mi nem akarjuk megtenni - kitalálod mi az?
Durván odaszóltak Orbánnak: Miniszterelnök úr, kabaré, amit ezzel az országgal művel,
Orbán: Készüljünk föl rá, hogy nagy számban fognak érkezni keresztények Nyugat-Európából!
Botrány: Trump kormánya megvonná az állami támogatásokat New Yorktól
Megint Magyarország: 500 millió forint értékben vettek fel jogtalanul EU-s támogatásokat
Szivárognak dokumentumok: Menczer szerint a külügyminiszter úr még nem rúgott ki elég embert
Mindenki Dzsudzsák Balázs bemutatására számított.. DE...
Tesco: Óriási változás jön
Teszt nélkül is fertőzöttnek minősíthet a háziorvos
Újból üzembe helyezik a katonai szűrősátrakat
Döntenünk kell Kína és az USA között
Orbán bejelentette a második hullám legrosszabb forgatókönyvét
Romokban a gazdaság: 363,17 forintba került egy euró
Baj van: leépítés lesz a Budapest Airportnál
Találgatások: hamarosan szavazhat a parlament a hitelfizetési moratórium meghosszabbításáról
Orbán: A kormány ellen harcolni káros és erkölcstelen
Rétvári Bence államtitkár elárulta, hogy kevés tesztet végeznek
Még mindig büntetőeljárás folyik ellene, de újra a fideszes Mondok József lett Izsák polgármestere
Jönnek a kemény büntetések: Íme a mától érvényes új maszkszabályok
Orbán úgy emlékszik, hogy már 2010-ben is Soros ellen harcolt
A bírósághoz fordul az SZFE
Óriási bajban vannak a budapesti vendéglátóhelyek: Elbocsátásokon és bezáráson gondolkodnak
Orbán: Nagy ütközet vár ránk 2022-ben, készüljetek
Megrázó kép: Teljes útzár a 74-esen történt halálos baleset miatt
Novák: Olyan otthonteremtési program jön, amelyhez hasonló még nem volt Magyarország történetében
Ártatlannak vallja magát a nevelt lányáról készült felvételekkel meggyanúsított volt fideszes politikus
Valami történik: Lekapcsolták az internetet Minszkben
Benzinkútnak hajtott egy nő Eperjesen
Orbán: 2022 tavaszán választás lesz. Addig védekezés lesz
Fejdísszel a fején temetik el a Szegeden elgázolt kislányt
Nyilatkozott a Blikknek a tiltott felvétellel gyanúsított politikus
Hétszázezres számlával sokkolta a díjbeszedő a magyar asszonyt
Orbán Viktor: segítsék a lányokat, hogy derék és tiszteletre méltó asszonyok legyenek
Orbán Viktor: Lesznek meleg pillanatok
Szijjártó szerint Boris Johnson a barátja, DE.....
Nem bírják a mentők a rengeteg tesztelést - lép a kormány