Budapest     2021-06-14   Csatlakozz hozzánk facebookon
Rogán ügyvédjén keresztül kapott instrukciókat a 2014-es választásoknál - erről Zuschlag beszél egy telefonbeszélgetésben 
A Partizán készített hosszabb anyagot a kamupártokról, illetve azon belül is a Seres Mária-féle SMS pártot mutatta be, hogyan ment a jelöltek papírzacskóból történő kifizetése, és hogyan másolták ipari mennyiségben az ajánlóíveket, aláírásokat, hogy indulni tudjanak a jelöltjeik.

Ebben az anyagban a párt egyik jelöltje arccal, névvel vállalva meséli el, hogy a párt irodájában az ajánlóívek másolásánál látta, hogy más pártok ajánlóíveiről is másolgatják át a neveket, és aláírásokat 2018-ban. Ezen belül pedig állítja, hogy voltak fideszes ajánlóívek is, amikről másoltak.

A Patrizán videójában az ugyan nem derül ki, hogy kin keresztül kerülhettek Seres Máriáékhoz a fideszes ajánlóívek, de ezzel párhuzamosan egy érdekességre rámutatnak, amelynek főszereplője Zuschlag János, a börtönbüntetésre ítélt egykori MSZP-s képviselő.

Egy Zuschlaggal szemben folytatott büntetőeljárásban került elő egy lehallgatási jegyzőkönyv, amiben egy 2018-as országgyűlési választások előtt lezajlott telefonbeszélgetésének leirata olvasható, és amelyet most Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is megosztott Facebook-oldalán. A képviselő azt írta hozzá, hogy a kamupártoknál segédkező Zuschlagék egy biztosítási alkusztól loptak személyes adatokat az ajánlásokhoz 2018-ban, emiatt lett aztán büntetőeljárás is a dologból, ami most is folyamatban van a Kecskeméti Törvényszéken.

Ebben a telefonbeszélgetésben – ahol Zuschlag Üstökös néven szerepel – az egykori MSZP-s politikustól megkérdezi telefonpartnere, Péter:

Te János! Szerinted várható még, akármi … akármi felülről?

Amire Zuschlag úgy válaszol:

Megmondom őszintén, nekem van kapcsolatom, de egyelőre nincs válasz. Tehát próbálom, próbálom, köröket futni megmondom őszintén a szokott kapcsolatomon, és szerintem nem jutottak még el idáig, hogy.. Nem foglalkoznak! Vagy én nem tudom. Tehát nem is értem. Ilyenkor már volt. Tehát mindenféleképpen kell instrukció a Választási Bizottságba! Mer’ ugye négy éve is kellett! Tehát szerintem idő kérdése hogy megjelenjenek.

A telefonbeszélgetésben Zuschlag hozzáteszi:

Én ráírtam a négy évvel ezelőtti kapcsolatomra, aki a Rogán ügyvédje, nem válaszolt.

A Partizán videójában elhangzik, hogy a jegyzőkönyv hitelességének igazolása miatt Hadházy Ákos büntetőfeljelentést kezdeményezett a Bács-Kiskun megyei főkapitányságon a választás rendje elleni bűncselekmény miatt, ám a rendőrség a feljelentést elutasította.

A Partizán hozzáteszi, hogy a rendőrség viszont: „válaszában nem pusztán igazolta az okirat létezését és annak valódiságát, hanem elismerte annak legsúlyosabb állítását is. A lehallgatottak, vagyis Zuschlag és társa a beszélgetés során valóban arról értekezett 2018-ban, hogy nincs útmutatás felülről, és nem értik, miért nem foglalkoznak velük, mert szerintük kell instrukció a Választási Bizottságba, négy éve is kellett”.

Érdekes mellékszál, hogy a 2014-es választások előtt jelent meg Zuschlag könyve, amelyben a szocikat és Gyurcsányt bírálja. A könyvet Szalai Vivien írta, aki azóta a kormánypárti média fontos embere. Kollégánk akkor így írt a könyvről az Indexre.

Hadházy Ákosnak egyébként a rendőrség az elutasító válaszában azt írta: „a feljelentés kiegészítése során beszerzett adatokat értékelve választás rendje elleni bűntett, vagy más bűncselekmény gyanúja nem állapítható meg, hiszen a beszélgetés éppen arról szól, hogy nincs útmutatás.”

Hadházy Ákos a posztjában meg is nevezi Zuschlag telefonpartnerét, aki a jegyzőkönyvben csak Péterként szerepel. A független országgyűlési képviselő azt írja, Zuschlag a fentiekről Táncsics Péterrel beszélgetett, „aki a 2014-es választásokon 1578 szavazatot szerző, de 149,2 millió forint kampánytámogatást bezsebelő Új Magyarország Párt elnöke volt”. Hadházy azt is hozzáteszi, Táncsics ma önkormányzati képviselő Kőszegen az „összefogás” színeiben, és szerinte ezek után az a minimum, hogy lemond.

Táncsics Péter volt az Új Magyarország Párt elnöke. 2017-ben írta meg a sajtó, hogy jogerősen megszüntették a nyomozást a Zala Megyei Főügyészségen az Új Magyarország Párt ügyeiben. A párt ellen többek között költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt nyomoztak. Az ÚMP a 2014-es választásokon 1578 szavazatot szerzett. A kampány ötven napja alatt 62 millió forintot számoltak el csak szállásra és üzemanyagra, 42 millió forintot számoltak el egy kampányfilmre, ami szakértők szerint 500 ezerből meglenne.

Ahogy a 444.hu írta akkor: „az Új Magyarország Párt zalaegerszegi székhellyel jelent meg, és egyike volt a nagyon gyanús új pártoknak: rekordidő alatt szedték össze a 15 ezer aláírást, ami után jogosulttá váltak a 149,2 millió forintos kampánytámogatásra, majd a kampányban töredékére zuhant vissza a párt támogatottsága, tizedannyi szavazatot tudtak csak szerezni, mint ahány aláírást benyújtottak”.

Kerestük telefonon Zuschlag Jánost és telefonpartnerét, Táncsics Pétert is, hogy megkérdezzük őket a lehallgatási jegyzőkönyvről és Hadházy posztjáról.

Táncsics Péter a Telexnek azt mondta, hogy a Zuschlag Jánossal nagyon régóta ismerik egymást, a mai napig beszélnek egymással, de hogy mire gondolt Zuschlag, amikor azt mondta, nem kapott még instrukciót, azt tőle kellene megkérdezni. Táncsics elmondása szerint nem csak ezt az egy beszélgetésüket hallgatta le a rendőrség, többször beszéltek arról, hogy a kampányfinanszírozásról szóló törvény és a választási eljárásról szóló törvény „jelöli ki azt az utat, ami alapján lehet szabályosan politizálnia új pártoknak, kisebb pártoknak is, nagyobb pártoknak is”, ezek a szabályok pedig folyamatosan változtak. Amikor tehát a „felülről jövő útmutatásról” érdeklődik, akkor a törvényekkel kapcsolatos folyamatos változásokról beszéltek elmondása szerint.

Az Új Magyarország Párttal kapcsolatban elmondta, hogy szabályosan állítottak pártlistát annak idején és szabályosan használták fel az állami támogatást is. A rendőrség, a NAV bűnügyi, a NAV pénzügyi osztályai, az ügyészség és a Számvevőszék is vizsgálta az ÚMP gazdálkodását, eljárás is indult a párt ellen, de bűncselekmény hiányában megszüntették, mondta. Szerinte ha valaki a szabályoknak megfelelően politizál, és erre szabályosan támogatást kap, akkor nem követ el semmilyen rosszat. Példaként pedig azt hozta fel,

ha például egy focicsapat kap több százmillió forint támogatást, hogy öltözőt építsen, pályát tartson fenn, gyerekeket neveljen, de 450 mínusz gólkülönbséggel zárja a szezont, nem feltétlenül jelenti azt, hogy a futballcsapatot csaló focisták, csaló edzők és csaló vezetőségi tagok alkotják.

Táncsics szerint az ÚMP-nek vagy az egyesületének, vagy személy szerint neki a Fidesz nem nyújt segítséget, de ha segítség alatt azt értjük, hogy olyan jogszabályokat hoznak, ami alapján lehet a politikai palettán hely és lehetőség egy kisebb, újabb képződménynek is, akkor ezzel természetesen a Fidesz segíti azokat a pártokat, akik aztán ellene vagy nem ellene politizálnak.

Hadházy posztjával kapcsolatban azt is elmondta, hogy amit az országgyűlési képviselő kisbetűvel, idézőjelben „összefogás”-nak ír, az egy kőszegi civil szervezet (Összefogás Kőszegért Egyesület), amelynek az ÚMP-hoz hasonlóan alapítótagja. 2005 óta dolgozik ez az egyesület azért, hogy Kőszegen jobb egyen élni. „Talán 2005-ben még a Fidesz soraiban ült Hadházy, túl sok információval nem rendelkezik az egyesületünk tevékenységéről” – mondta. Hozzátette, hogy az egyesületük az egyetlen és legádázabb ellenfele volt a Fidesznek Kőszegen.

Hadházy a posztjában lemondásra is felszólította Táncsics Pétert, aki erre azt mondta, nagyon örül neki, hogy Hadházy érdeklődik a kőszegi közéleti kérdések iránt, de szerinte akik rá szavaztak, pontosan tudták, kire szavaznak. Minden jogszabályi feltételnek megfelelt az indulásakor (büntetlen előélet, köztartozás mentesség), majd ha valamilyen hatóság jogerősen mondja ki, hogy nem méltó a képviselőségre, akkor lemond a mandátumáról, de ennek az ellenkezője a helyzet. „Hadházy urat pedig várom egy kávéra Kőszegen” – zárta a beszélgetést Táncsics.

Kerestük telefonon Zuschlag Jánost is, hogy megkérdezzük erről a lehallgatási jegyzőkönyvről, hogy 2014-ben kitől és milyen instrukciókat kaptak, hogy 2018-ban végül megérkeztek-e a várt instrukciók, illetve hogy kit értett Rogán ügyvédje alatt. Délelőtt még elértük telefonon, akkor azt kérte, délután hívjuk vissza. Délután azonban már nem vette fel a telefonját, és egyelőre az sms-ünkre sem reagált, hogy mikor lenne alkalmas neki a beszélgetés.

Hadházy a friss posztjában úgy fogalmaz:

„a jelenkori Magyarország egyik legvisszataszítóbb jelensége a kamupártok működése, ami duplán káros: egyrészt konkrét, százmilliókban mérhető kárt okoznak, másodrészt kiélezett helyzetben konkrétan befolyásolhatták az eredményt, harmadrészt pedig aláássák a demokráciába vetett bizalmat. A legnagyobb szégyen mégis azoké, akik megteremtették a törvényi és financiális feltételeket ehhez az iparághoz, majd semmit nem tettek a pártbiznisz felszámolása érdekében. Mert ne gondolja bárki, hogy a legmagasabb szint – akár csak hallgatólagos – támogatása nélkül működhetnének ezek a bűnszervezetek!”
Forrás: telex
Ez is érdekelhet:
                             
Ezek érdekelték olvasóinkat leginkább
Hamarabb mint Orbán gondolta: jöhetnek az első, uniós pénzek megvonásával járó ügyek
Orbán aggódik: rajtunk nevet a világ
Kásler készíti elő a pécsi stadion építését, igen az egészségügyi miniszter - 12 milliárd forintból húzhatják fel
Hivatalos: A magyar minimálbér az egyik legalacsonyabb az EU-ban
Mi is megírtuk, hogy Orbán Viktor szerdán igyekezett megszólítani és elnyerni a legkevesebbet keresők szimpátiáját, ezért a miniszterelnök belengette a 200 ezer forintos minimálbért, ami...
  
A nemzetközi sajtó is arról cikkez, hogy Orbán Erdogannal töltötte az estét
Orbán Viktor a török államfővel tárgyalt a brüsszeli NATO-csúcs előtt. Hogy miről egyeztettek, egyelőre nem tudni, csak "a Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott" képek jelentek m...
  
Rengetegen kiakadtak Deutsch Tamás szavain: a náci karlendítéshez hasonlította a letérdelést
Reagált a Facebookon a magyar válogatott Írország elleni mérkőzésén történtekre Deutsch Tamás. A politikus posztjában a náci karlendítéshez hasonló gesztusként jellemezte a térdelés...
  
Baj van a Balatonon: ettől rettegnek a lakosok
Egy siófoki csoportban került megosztásra az a bejegyzés, amely aztán nagy lavinát indított el az állatvilág miatt aggódó lakosok körében. Elcsendesedett a Sió partja - erről írt ő...
  
Hollik szerint az ellenzék egyszer már bizonyította, hogy a politikájuk tönkreteszi Magyarországot
A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a 99 Mozgalom programja, amelyet Karácsony Gergely főpolgármester ismertetett szombaton, semmi újdonságot nem tartalmaz a korábban bemutatott balolda...
  
Fideszes vezetésű kerületnek adott útépítési támogatást a kormány
Kizárólag kormánypárti vezetésű kerületeknek adott útfelújítási támogatást a kormány, derül ki a Magyar Közlöny keddi számából. A "koronavírus-világjárvány nemzetgazd...
  
Íme a 25 milliárd forintos per részletei amit elbukott Magyarország - Elutasították a fellebbezését
Elutasították a magyar állam fellebbezését a Világbank Beruházási Viták Rendezésével foglalkozó Nemzetközi Központjában – szúrta ki a Telex. Ezzel a bíróság helyben hagyta a Sodex...
  
A Fidelitas szerint Gyurcsány aki minden idők legrosszabb, legkorruptabb kormányzását vitte végig 2010 előtt
A Fidelitas Írországba küldené Niedermüller Péter VII. kerületi DK-s polgármestert a 2021-es Labdarúgó-Európa-bajnokság idejére, hogy ne zavarja a magyar emberek szurkolását - mondta az...
  
Ha ez igaz, akkor olyan béremelési program jön amire még nem volt példa - fontos a dolgozók anyagi és erkölcsi megbecsülése
A 2022-es költségvetés, az újraindítás költségvetése, amelyben kiemelten fontos célként szerepelnek többek között a béremelési programok, főként a közszolgálatban dolgozók anyagi ...
  
Kocsis Máté nekiment Gyurcsányéknak: milliárdosként élték meg a luxust a lopott budai villájukban
"Gyurcsány és Dobrev! Most már tényleg elég volt!" - írta Facebook-oldalán a Fidesz parlamenti frakcióvezetője péntek délután. Kocsis Máté úgy fogalmazott, hogy nehéz higgadtnak marad...
  
Baj lehet - Június 15-től már újra felmondhatnak az egészségügyi dolgozók és a rendőrök
Még november végén jelentek meg azok a kormányrendeletek a Magyar Közlönyben, amik kimondták, hogy az egészségügyi dolgozók a veszélyhelyzet ideje alatt nem élhetnek a rendes felmondás l...
  
Orbán aggódik: rajtunk nevet a világ
Az európai baloldal, élén a német baloldallal, ismét minősíthetetlen hangon támadja Magyarországot – írta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Szamizdat 9. című közleményében. Most...
  
Kövér fél attól, hogy az ellenzék tönkre teszi mindazt, amit egy évtized alatt elért Magyarország
A Magyar Katolikus Rádió Kerengő című közéleti műsorában beszélgetett kedden Kövér László. Az Országgyűlés jelentős büntetéseket kiosztó elnöke itt elmondta egyebek mellett, hogy...
  
Orbán: Ha vendég vagy egy országban, értsd meg a kultúráját, és ne provokáld a házigazdát
Az RTL kifütyülésre kérdezett rá. „Az a véleményem, ha vendég vagy egy országban, értsd meg a kultúráját, és ne provokáld a házigazdát”, reagált Orbán. A következő kérdésre...
  
Bakondi, M1: Nő a migrációs nyomás Európában
Egyre nő a migrációs nyomás mindhárom európai útvonalon - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán. Bakondi György közölte: Spanyolo...
  
Fotó gyerekekkel, zenészekkel - most a bulibáróval fotózkodott Szijjártó Péter
Közös fotót posztolt Szijjártó Péter és Kis Grofó! Mint a mostani posztból kiderült, nem csak Grofó, de Magyarország külügyminisztere, Szijjártó Péter is kihasználja a nyitásokat,...
  
Németh Szilárd hazafias beszéde: a választójoggal élő közösség megbízott bennünket, hogy megvédjük ezt a hazát
Értékeinket, az „Isten, haza, család” fogalmának lényegét minden körülmények között meg kell őriznünk - mondta Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Honvédelmi Minisztéri...
  
Németh Szilárd személyesen vett részt: Bevezetés az űreszközök üzemeltetésébe
Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban köszöntötte ünnepélyes keretek között a Debreceni Egyetem „Bevezetés az űreszközök üzemeltetésébe” című tanfolyam...
  
Figyelmeztetik a lakosságot - Katonai járművek lassíthatják a forgalmat
Harcjárművek átcsoportosítása miatt lassulhat a forgalom június 13-án és 14-én, vasárnap és hétfőn az ország több útvonalán. A technikai eszközök szállítása miatt az alábbi uta...
  
Hamarabb mint Orbán gondolta: jöhetnek az első, uniós pénzek megvonásával járó ügyek
Az Európai Bizottság felgyorsította a jogállamisági mechanizmussal kapcsolatos munkát, miután az Európai Parlament úgy döntött, beperli az intézményt a késlekedés miatt. Szeptemberben...
  
Rá sem lehet ismerni Mészáros Lőrincre, fogyás, kisimult arc, sportos golfpóló - megkérdezték tőle mi a titok
Rá sem lehet ismerni Mészáros Lőrincre. A milliárdos vállalkozó lefogyva, kisimult arccal jelent meg az Index interjújában, öltönyét sportos golfpólóra cserélte. Korábban is hallani...
  
Fidesz levél: a baloldal politikája tönkretette és a csőd szélére sodorta Magyarországot
A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség reagálása a baloldal programjára A Gyurcsány Ferenc által vezetett baloldal nyilvánosságra hozta programját. Ez alapján nyilvánvaló, hogy Gyurcsán...
  
Újabb félnivaló: Varga Judit szerint egy migráció okozta krízissel is szembe kell néznünk
A szellemi honvédelem fontosságáról beszélt az igazságügyi miniszter pénteken Budapesten, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szellemi honv...
  
Benkő Tibor szerint a kontinensük védelmében Magyarországnak is szerepet kell vállalnia - óriási haderő fejlesztés
A honvédelmi miniszter úgy látja, olyan szerencsés korszakban élünk, amikor a kormány fontosnak tartja az ország védelmi, honvédelmi politikáját. Benkő Tibor nyugállományú katonáknak...
  
Kövér: a választáson azt kell majd mérlegelniük az embereknek, hogy az elmúlt ciklusban mit kaptak
Csak a kereszténység köti össze az európai embereket - mondta az Országgyűlés elnöke a Magyar Katolikus Rádió Kerengő című közéleti műsorában kedden. Kövér László szerint az EU ...
  
Szijjártó: gazdasági szempontból is Magyarország adta a legsikeresebb választ a világjárványra
Egészségügyi és gazdasági szempontból is Magyarország adta a legsikeresebb választ a világjárványra, aminek köszönhetően most megkezdődik a magyar gazdaság újraindítása - közölte ...
  
Orbán a mi hazafink: Nem térdelhet le, állva kell meghalnia, azért képviseli ő a nemzetet
Orbán Viktor egy videót osztott meg a közösségi oldalán, amely a Kossuth rádió stúdiójában készült. A felvételen a magyar–ír meccsen történtekről fejti ki a véleményét. A min...
  
Baj van: Gyorsított eljárást rendelt el Magyarországgal szemben az Európai Bíróság
Az Európai Bíróság gyorsított eljárást rendelt el a jogállamiság ügyében Magyarországgal és Lengyelországgal szemben – írja a Portfólió. „A valamely tagállamban a jogállamiság ...
  
Varga Judit üzent Brüsszelnek: továbbra sem engednek a politikai zsarolásnak, továbbra is a magyar érdekeket fogják képviselni Magyarországon
Az Európai Unió Bírósága eleget tett az Európai Parlament (EP) kérésének és elrendelte a jogállamisági kondicionalitást megtámadó keresetünk gyorsított eljárásban történő elbír...
  
Kocsis Máté bedurvult: a lopott budai luxusházban élő milliárdos Gyurcsány az egykori pártállami kapcsolataiból alapozta meg a vagyonát..
A Fidesz frakcióvezetője szerint Gyurcsányné oligarchaellenes javaslata inkább családon belüli vitának tűnik. Kocsis Máté pénteki Facebook-bejegyzésében ezért azt üzente Dobrev Klárá...
  
THE HUNGARIAN TIMES Impresszum / Sütik
2021-06-14 Magyarország, Budapest
  The Times
Rogán ügyvédjén keresztül kapott instrukciókat a 2014-es választásoknál - erről Zuschlag beszél egy telefonbeszélgetésben
A Partizán készített hosszabb anyagot a kamupártokról, illetve azon belül is a Seres Mária-féle SMS pártot mutatta be, hogyan ment a jelöltek papírzacskóból történő kifizetése, és hogyan másolták ipari mennyiségben az ajánlóíveket, aláírásokat, hogy indulni tudjanak a jelöltjeik.

Ebben az anyagban a párt egyik jelöltje arccal, névvel vállalva meséli el, hogy a párt irodájában az ajánlóívek másolásánál látta, hogy más pártok ajánlóíveiről is másolgatják át a neveket, és aláírásokat 2018-ban. Ezen belül pedig állítja, hogy voltak fideszes ajánlóívek is, amikről másoltak.

A Patrizán videójában az ugyan nem derül ki, hogy kin keresztül kerülhettek Seres Máriáékhoz a fideszes ajánlóívek, de ezzel párhuzamosan egy érdekességre rámutatnak, amelynek főszereplője Zuschlag János, a börtönbüntetésre ítélt egykori MSZP-s képviselő.

Egy Zuschlaggal szemben folytatott büntetőeljárásban került elő egy lehallgatási jegyzőkönyv, amiben egy 2018-as országgyűlési választások előtt lezajlott telefonbeszélgetésének leirata olvasható, és amelyet most Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is megosztott Facebook-oldalán. A képviselő azt írta hozzá, hogy a kamupártoknál segédkező Zuschlagék egy biztosítási alkusztól loptak személyes adatokat az ajánlásokhoz 2018-ban, emiatt lett aztán büntetőeljárás is a dologból, ami most is folyamatban van a Kecskeméti Törvényszéken.

Ebben a telefonbeszélgetésben – ahol Zuschlag Üstökös néven szerepel – az egykori MSZP-s politikustól megkérdezi telefonpartnere, Péter:

Te János! Szerinted várható még, akármi … akármi felülről?

Amire Zuschlag úgy válaszol:

Megmondom őszintén, nekem van kapcsolatom, de egyelőre nincs válasz. Tehát próbálom, próbálom, köröket futni megmondom őszintén a szokott kapcsolatomon, és szerintem nem jutottak még el idáig, hogy.. Nem foglalkoznak! Vagy én nem tudom. Tehát nem is értem. Ilyenkor már volt. Tehát mindenféleképpen kell instrukció a Választási Bizottságba! Mer’ ugye négy éve is kellett! Tehát szerintem idő kérdése hogy megjelenjenek.

A telefonbeszélgetésben Zuschlag hozzáteszi:

Én ráírtam a négy évvel ezelőtti kapcsolatomra, aki a Rogán ügyvédje, nem válaszolt.

A Partizán videójában elhangzik, hogy a jegyzőkönyv hitelességének igazolása miatt Hadházy Ákos büntetőfeljelentést kezdeményezett a Bács-Kiskun megyei főkapitányságon a választás rendje elleni bűncselekmény miatt, ám a rendőrség a feljelentést elutasította.

A Partizán hozzáteszi, hogy a rendőrség viszont: „válaszában nem pusztán igazolta az okirat létezését és annak valódiságát, hanem elismerte annak legsúlyosabb állítását is. A lehallgatottak, vagyis Zuschlag és társa a beszélgetés során valóban arról értekezett 2018-ban, hogy nincs útmutatás felülről, és nem értik, miért nem foglalkoznak velük, mert szerintük kell instrukció a Választási Bizottságba, négy éve is kellett”.

Érdekes mellékszál, hogy a 2014-es választások előtt jelent meg Zuschlag könyve, amelyben a szocikat és Gyurcsányt bírálja. A könyvet Szalai Vivien írta, aki azóta a kormánypárti média fontos embere. Kollégánk akkor így írt a könyvről az Indexre.

Hadházy Ákosnak egyébként a rendőrség az elutasító válaszában azt írta: „a feljelentés kiegészítése során beszerzett adatokat értékelve választás rendje elleni bűntett, vagy más bűncselekmény gyanúja nem állapítható meg, hiszen a beszélgetés éppen arról szól, hogy nincs útmutatás.”

Hadházy Ákos a posztjában meg is nevezi Zuschlag telefonpartnerét, aki a jegyzőkönyvben csak Péterként szerepel. A független országgyűlési képviselő azt írja, Zuschlag a fentiekről Táncsics Péterrel beszélgetett, „aki a 2014-es választásokon 1578 szavazatot szerző, de 149,2 millió forint kampánytámogatást bezsebelő Új Magyarország Párt elnöke volt”. Hadházy azt is hozzáteszi, Táncsics ma önkormányzati képviselő Kőszegen az „összefogás” színeiben, és szerinte ezek után az a minimum, hogy lemond.

Táncsics Péter volt az Új Magyarország Párt elnöke. 2017-ben írta meg a sajtó, hogy jogerősen megszüntették a nyomozást a Zala Megyei Főügyészségen az Új Magyarország Párt ügyeiben. A párt ellen többek között költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt nyomoztak. Az ÚMP a 2014-es választásokon 1578 szavazatot szerzett. A kampány ötven napja alatt 62 millió forintot számoltak el csak szállásra és üzemanyagra, 42 millió forintot számoltak el egy kampányfilmre, ami szakértők szerint 500 ezerből meglenne.

Ahogy a 444.hu írta akkor: „az Új Magyarország Párt zalaegerszegi székhellyel jelent meg, és egyike volt a nagyon gyanús új pártoknak: rekordidő alatt szedték össze a 15 ezer aláírást, ami után jogosulttá váltak a 149,2 millió forintos kampánytámogatásra, majd a kampányban töredékére zuhant vissza a párt támogatottsága, tizedannyi szavazatot tudtak csak szerezni, mint ahány aláírást benyújtottak”.

Kerestük telefonon Zuschlag Jánost és telefonpartnerét, Táncsics Pétert is, hogy megkérdezzük őket a lehallgatási jegyzőkönyvről és Hadházy posztjáról.

Táncsics Péter a Telexnek azt mondta, hogy a Zuschlag Jánossal nagyon régóta ismerik egymást, a mai napig beszélnek egymással, de hogy mire gondolt Zuschlag, amikor azt mondta, nem kapott még instrukciót, azt tőle kellene megkérdezni. Táncsics elmondása szerint nem csak ezt az egy beszélgetésüket hallgatta le a rendőrség, többször beszéltek arról, hogy a kampányfinanszírozásról szóló törvény és a választási eljárásról szóló törvény „jelöli ki azt az utat, ami alapján lehet szabályosan politizálnia új pártoknak, kisebb pártoknak is, nagyobb pártoknak is”, ezek a szabályok pedig folyamatosan változtak. Amikor tehát a „felülről jövő útmutatásról” érdeklődik, akkor a törvényekkel kapcsolatos folyamatos változásokról beszéltek elmondása szerint.

Az Új Magyarország Párttal kapcsolatban elmondta, hogy szabályosan állítottak pártlistát annak idején és szabályosan használták fel az állami támogatást is. A rendőrség, a NAV bűnügyi, a NAV pénzügyi osztályai, az ügyészség és a Számvevőszék is vizsgálta az ÚMP gazdálkodását, eljárás is indult a párt ellen, de bűncselekmény hiányában megszüntették, mondta. Szerinte ha valaki a szabályoknak megfelelően politizál, és erre szabályosan támogatást kap, akkor nem követ el semmilyen rosszat. Példaként pedig azt hozta fel,

ha például egy focicsapat kap több százmillió forint támogatást, hogy öltözőt építsen, pályát tartson fenn, gyerekeket neveljen, de 450 mínusz gólkülönbséggel zárja a szezont, nem feltétlenül jelenti azt, hogy a futballcsapatot csaló focisták, csaló edzők és csaló vezetőségi tagok alkotják.

Táncsics szerint az ÚMP-nek vagy az egyesületének, vagy személy szerint neki a Fidesz nem nyújt segítséget, de ha segítség alatt azt értjük, hogy olyan jogszabályokat hoznak, ami alapján lehet a politikai palettán hely és lehetőség egy kisebb, újabb képződménynek is, akkor ezzel természetesen a Fidesz segíti azokat a pártokat, akik aztán ellene vagy nem ellene politizálnak.

Hadházy posztjával kapcsolatban azt is elmondta, hogy amit az országgyűlési képviselő kisbetűvel, idézőjelben „összefogás”-nak ír, az egy kőszegi civil szervezet (Összefogás Kőszegért Egyesület), amelynek az ÚMP-hoz hasonlóan alapítótagja. 2005 óta dolgozik ez az egyesület azért, hogy Kőszegen jobb egyen élni. „Talán 2005-ben még a Fidesz soraiban ült Hadházy, túl sok információval nem rendelkezik az egyesületünk tevékenységéről” – mondta. Hozzátette, hogy az egyesületük az egyetlen és legádázabb ellenfele volt a Fidesznek Kőszegen.

Hadházy a posztjában lemondásra is felszólította Táncsics Pétert, aki erre azt mondta, nagyon örül neki, hogy Hadházy érdeklődik a kőszegi közéleti kérdések iránt, de szerinte akik rá szavaztak, pontosan tudták, kire szavaznak. Minden jogszabályi feltételnek megfelelt az indulásakor (büntetlen előélet, köztartozás mentesség), majd ha valamilyen hatóság jogerősen mondja ki, hogy nem méltó a képviselőségre, akkor lemond a mandátumáról, de ennek az ellenkezője a helyzet. „Hadházy urat pedig várom egy kávéra Kőszegen” – zárta a beszélgetést Táncsics.

Kerestük telefonon Zuschlag Jánost is, hogy megkérdezzük erről a lehallgatási jegyzőkönyvről, hogy 2014-ben kitől és milyen instrukciókat kaptak, hogy 2018-ban végül megérkeztek-e a várt instrukciók, illetve hogy kit értett Rogán ügyvédje alatt. Délelőtt még elértük telefonon, akkor azt kérte, délután hívjuk vissza. Délután azonban már nem vette fel a telefonját, és egyelőre az sms-ünkre sem reagált, hogy mikor lenne alkalmas neki a beszélgetés.

Hadházy a friss posztjában úgy fogalmaz:

„a jelenkori Magyarország egyik legvisszataszítóbb jelensége a kamupártok működése, ami duplán káros: egyrészt konkrét, százmilliókban mérhető kárt okoznak, másodrészt kiélezett helyzetben konkrétan befolyásolhatták az eredményt, harmadrészt pedig aláássák a demokráciába vetett bizalmat. A legnagyobb szégyen mégis azoké, akik megteremtették a törvényi és financiális feltételeket ehhez az iparághoz, majd semmit nem tettek a pártbiznisz felszámolása érdekében. Mert ne gondolja bárki, hogy a legmagasabb szint – akár csak hallgatólagos – támogatása nélkül működhetnének ezek a bűnszervezetek!”
Forrás: telex
Hamarabb mint Orbán gondolta: jöhetnek az első, uniós pénzek megvonásával járó ügyek
Orbán aggódik: rajtunk nevet a világ
Kásler készíti elő a pécsi stadion építését, igen az egészségügyi miniszter - 12 milliárd forintból húzhatják fel
Kezdődik: óriási amerikai segítséget kap az ukrán hadsereg
Hivatalos: A magyar minimálbér az egyik legalacsonyabb az EU-ban
A nemzetközi sajtó is arról cikkez, hogy Orbán Erdogannal töltötte az estét
Rengetegen kiakadtak Deutsch Tamás szavain: a náci karlendítéshez hasonlította a letérdelést
Baj van a Balatonon: ettől rettegnek a lakosok
Hollik szerint az ellenzék egyszer már bizonyította, hogy a politikájuk tönkreteszi Magyarországot
Fideszes vezetésű kerületnek adott útépítési támogatást a kormány
Íme a 25 milliárd forintos per részletei amit elbukott Magyarország - Elutasították a fellebbezését
A Fidelitas szerint Gyurcsány aki minden idők legrosszabb, legkorruptabb kormányzását vitte végig 2010 előtt
Ha ez igaz, akkor olyan béremelési program jön amire még nem volt példa - fontos a dolgozók anyagi és erkölcsi megbecsülése
Kocsis Máté nekiment Gyurcsányéknak: milliárdosként élték meg a luxust a lopott budai villájukban
Baj lehet - Június 15-től már újra felmondhatnak az egészségügyi dolgozók és a rendőrök
Orbán aggódik: rajtunk nevet a világ
Kövér fél attól, hogy az ellenzék tönkre teszi mindazt, amit egy évtized alatt elért Magyarország
Orbán: Ha vendég vagy egy országban, értsd meg a kultúráját, és ne provokáld a házigazdát
Bakondi, M1: Nő a migrációs nyomás Európában
Fotó gyerekekkel, zenészekkel - most a bulibáróval fotózkodott Szijjártó Péter
Németh Szilárd hazafias beszéde: a választójoggal élő közösség megbízott bennünket, hogy megvédjük ezt a hazát
Németh Szilárd személyesen vett részt: Bevezetés az űreszközök üzemeltetésébe
Figyelmeztetik a lakosságot - Katonai járművek lassíthatják a forgalmat
Hamarabb mint Orbán gondolta: jöhetnek az első, uniós pénzek megvonásával járó ügyek
Rá sem lehet ismerni Mészáros Lőrincre, fogyás, kisimult arc, sportos golfpóló - megkérdezték tőle mi a titok
Fidesz levél: a baloldal politikája tönkretette és a csőd szélére sodorta Magyarországot
Újabb félnivaló: Varga Judit szerint egy migráció okozta krízissel is szembe kell néznünk
Benkő Tibor szerint a kontinensük védelmében Magyarországnak is szerepet kell vállalnia - óriási haderő fejlesztés
Kövér: a választáson azt kell majd mérlegelniük az embereknek, hogy az elmúlt ciklusban mit kaptak
Szijjártó: gazdasági szempontból is Magyarország adta a legsikeresebb választ a világjárványra
Orbán a mi hazafink: Nem térdelhet le, állva kell meghalnia, azért képviseli ő a nemzetet
Baj van: Gyorsított eljárást rendelt el Magyarországgal szemben az Európai Bíróság
Varga Judit üzent Brüsszelnek: továbbra sem engednek a politikai zsarolásnak, továbbra is a magyar érdekeket fogják képviselni Magyarországon
Kocsis Máté bedurvult: a lopott budai luxusházban élő milliárdos Gyurcsány az egykori pártállami kapcsolataiból alapozta meg a vagyonát..
A Fidesz közleményt adott ki miszerint a baloldal hatalmon csak sanyargatta a nyugdíjasokat
A Fidesz szerint Gyurcsányék adóemelést, az otthonteremtés leépítését, a rezsicsökkentés eltörlését és fizetős egészségügyet akarnak
Megjöttek a képek az M7-esen kigyulladt buszról
Durva: Érdekes újságok jelentek meg több újságosnál
Óriási fordulat: Végleg eltűnnek Müller Cecíliáék
Mészáros reggel megszólalt aztán kilőttek cége papírjai: 6,3 milliárddal érnek többet reggel óta
Mi történt? Kiürítették a LifeTV épületét, az egész stáb az utcán várakozik
Nemzetközi botrány: Orbán Viktor választ vár Ferenc pápától
Mindenhez is ért Kásler: ő felel a pécsi stadionért
Botrány: Visszavonták Galla Miklóstól a Karinthy-gyűrűt - a közmédia értékrendjével nem összeegyeztethető
Mészáros magabiztos: Nekem nincs félnivalóm
Orbán szerint a leggazdagabbak 80 százaléka baloldali