THE HUNGARIAN TIMES
hétfő Magyarország Budapest
Mi jöhet még? Vlagyimir Putyin név szerint említette Magyarországot!
A Valdaj Nemzetközi Vitaklub plenáris ülésén mond beszédet Vlagyimir Putyin orosz elnök. Beszédének fő témája továbbra is az ukrajnai konfliktus és a Nyugat Oroszország elleni lépései.

Az emberiség két lehetőség előtt áll: vagy felhalmozza a problémák terhét, vagy pedig tökéletlen, de működőképes megoldásokat talál – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön a Valdaj Nemzetközi Vitaklub plenáris ülésén.

Szerinte a világ eseményei továbbra is negatív irányba fejlődnek, nemcsak a katonai-politikai, hanem a gazdasági és humanitárius szférában is súlyos válsággá váltak. „Az elmúlt hónapokban a Nyugat számos lépést tett az ukrajnai konfliktus, a Tajvan körül kialakult helyzet súlyosbítására és az energiaválságra” – fogalmazott.

A játék veszélyes, piszkos és véres, és megtagadja az országok és népek szuverenitását


– jelentette ki az orosz elnök, aki felháborítónak nevezte az európai, páneurópai gázvezetékek, az Északi Áramlat „lerombolását”. Szerinte a világrend új központjainak és a Nyugatnak el kell kezdenie beszélni a jövőről, minél előbb, annál jobb. Putyin Szolzsenyicin 1978-as harvardi beszédét is idézte: „A Nyugatot a felsőbbrendűség elhúzódó vaksága jellemzi.”

Semmi sem változott. A vágyuk továbbra is az, hogy elpusztítsanak minket


– fogalmazott Vlagyimir Putyin. Szerinte még „a hidegháború csúcspontján sem jutott eszébe senkinek, hogy megtagadja az ellenfél kultúráját és művészetét”. A Nyugat tévedhetetlenségébe vetett bizalmától csak egy lépés az ellenfelek elpusztításának vágya – tette hozzá.
Magyarország a példa, ám lépéseit szabotázsnak tekinti az EU

Az orosz elnök úgy véli, hogy a liberalizmus a felismerhetetlenségig, az abszurditásig megváltozott. Minden alternatív nézőpontot felforgatónak, propagandisztikusnak nyilvánítanak – vélekedett.

Minden, ami Oroszországból származik, Kreml-intrika. Ennyire mindenhatók vagyunk? Ez valami hülyeség. Nem lehet mindent a Kremlre fogni– hangsúlyozta. Szerinte a nyugati vezetők nevei hamarosan a feledés homályába merülnek, de „Puskin neve örökké él”. Az orosz elnök szerint „a Nyugat mindenkit másodosztályú embernek tekint, és magát kivételnek. Ez évszázadok óta így van.”

Vlagyimir Putyin szerint a nyugati rend napról napra szaporítja a káoszt, és egyre intoleránsabbá válik, még magukkal a nyugati országokkal szemben is, amelyek megpróbálják képviselni függetlenségüket. Példaként említette Magyarország esetét, szerinte az EU Budapest „keresztény értékek megszilárdítására tett lépéseit szabotázsként értékelte”.

Ahogy a Nyugat elveszíti felsőbbrendűségét, úgy válik kisebbséggé a világ színpadán. Ha a nyugati elitek úgy gondolják, hogy beszivároghatnak a társadalmukba olyan trendekkel, mint a melegfelvonulások, akkor tegyék, amit akarnak, de nincs joguk azt követelni, hogy mások is kövessék ezt az irányt

– hangsúlyozta. Szerinte a Nyugat azon kísérletei, hogy „mindenkit egy sablon alá gyömöszöljön, kudarcra vannak ítélve”.

Oroszország független, önálló civilizációként nem tekinti magát a Nyugat ellenségének– jelentette ki. Ugyanakkor hozzátette: két Nyugat létezik, egy hagyományos Nyugat, mindenekelőtt keresztény értékekkel, amellyel közös, ősi gyökereink vannak; és egy kozmopolita Nyugat, amely a liberális elit eszköze. „Senki sem viseli el ennek a Nyugatnak a diktátumát” – mondta az utóbbival kapcsolatban.

A Szovjetunió felbomlása felborította a politikai erőviszonyokat

Az orosz elnök beszédében úgy fogalmazott, hogy „Oroszország letörlése a politikai térképről nem működött és a jövőben sem működik. Oroszország nem a Nyugat elitjével száll szembe, hanem a létezéshez és a szabad fejlődéshez való jogát védi, miközben nem válik új hegemónná.”

Vlagyimir Putyin szerint az új világrendnek a jogon és a törvényen kell alapulnia, igazságosabbnak és nyitottabbnak kell lennie. Szerinte az ENSZ-nek, beleértve a Biztonsági Tanácsot is, jobban kellene tükröznie a modern világ sokszínűségét.

Elmondta, hogy a technológiai fejlődésnek nem növelnie, hanem csökkentenie kell a globális egyenlőtlenséget. Szerinte Oroszország ezt a példát is követi. A globális fejlődés új központjai ma már egyedülálló fejlesztésekkel rendelkeznek, sok területen felveszik a versenyt a Nyugattal – vélekedett.

Beszédében az orosz államfő azt is megjegyezte, hogy „a Szovjetunió összeomlása felborította a politikai erőviszonyokat”.

A Nyugat egypólusú világrendet hirdetett. Az egypólusú világ ma már a múlté. Történelmi határon állunk. A második világháború óta a legfontosabb és legveszélyesebb évtized áll előttünk– jelentette ki Vlagyimir Putyin, aki szerint a modern kor legfőbb ellentmondása, hogy a Nyugat már nem tudja irányítani az egész emberiséget, pedig akarja, de a legtöbb nemzet ellene van. „Ez forradalmi helyzet” – tette hozzá.

Részben polgárháború az Oroszország és Ukrajna között zajló esemény

Putyin a „különleges művelet” megindításának okairól újságírói kérdésekre elmondta, hogy Oroszország biztonsági érdekeit „teljesen figyelmen kívül hagyták”. Az utolsó kísérlet a múlt év végén kudarcot vallott

– fogalmazott.

A kijevi rezsim képviselői nyilvánosan elutasították a minszki megállapodások végrehajtását. Mi kell még? – tette fel a kérdést, hozzátéve, hogy az emberek nyolc éve élnek a Donbászban úgy, hogy folyamatosan bombázzák őket. „Elfogadhatatlan volt, sorsukra hagyták őket. Be kellett volna vonnunk őket Oroszországba, de Kijev folytatta volna az ágyúzást, és újabb katonai műveletet készített volna elő. Várnunk kellett volna?” – kérdezte viszont az újságírót Putyin.

Az oroszok és az ukránok egy nép. Ez történelmi tény– jelentette ki.

Az orosz államiság először Novgorodból, majd Kijevből indult ki. A nyelvi változások pedig a XIV. és XV. században, lengyel befolyás hatására kezdődtek el.

Az orosz elnök másik újságírói kérdésre válaszolva – miszerint az Oroszország és Ukrajna között zajló események polgárháborúnak tekinthetők-e – azt mondta: „Részben igen.”

Főkép: illusztráció forrás google
Ezt olvassa mindenki:
Orbánnak reagálnia kell: Magyar Péter közölte, akár az ATV-ben is vitázna vele 
Novák Katalin máris a visszatérésére készül? érdekesen fogalmazott az egykori tanácsadója 
Ideszóltak külföldről, két óra múlva már TEk-esek térdeltek rajta - kiderült ki a férfi 
Durva: olyan területeken is munkálatok indultak amik nem is szerepelnek a kormányhatározatban 
Robbant a hír: megjelent a nyilvánosság előtt Putyin lánya , interjút adott 
Arról cikkez a Román sajtó, hogy Orbán 2,3 milliárd forintot küldött a sepsiszentgyörgyi focira 
VSquare: Orbán Gáspár az új Nemzetbiztonsági Tanács egyik ágáért felel 
70 milliárdot csoportosított át Orbán - határon túli intézmények, egyházak és sportszervezetek támogatása is érintett 
1,5 milliárdból épült hattyúhíd, kilátó és üvegfalú étterem Felcsúton 
Szintet lépett Tiborcz István - a magyarok vérplazmáján 18 milliárd forint nyereség folyik Dubajba 
230 milliós állami támogatásból készül Ákosról film 
Elárulta Nagy Feró ki az akit rendőrökkel vitetne el - „kimegy két rendőr, és elviszi őket, befejeztük!” 
Lakosságcsere? - Semjén Zsolt végre elárulta, hányan kaptak magyar állampolgárságot - milliós nagyságrend 
Óriási pénzeső: Erdélyi program keretein belül jelentkezhetnek a magyar kormány-támogatásra 
Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!- 
Deutsch teljesen kiakadt: egy rendezvényén váratlanul megjelentek az Európai Bizottság képviselői 
Rendszeresen drogozott és ivott - börtönbe kerülhet a Fidelitas egykori alelnöke 
Beléptek a sikeres milliárdosok közé: Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata akkora nyereséget ért el ami páratlan... mutatjuk 
Nem akárki kapott 25 millárdos megbízást Rogán hivatalától - közismert arcok 
Nem akármit adtak át Karcagon: mi mindenre jó 4 milliárd forint.... 
A bruttó átlagkereset több mint 600 ezer forint Magyarországon - rengeteg magyar kapott év végi prémiumot ami.... 
Az év videója került elő - Összeverekedett két fideszes a kocsmában, az ütéseket kapó férfi lemondott 
Óriási bukás: Kiderült mekkora veszteséget termelt Orbán Ráhel Bababoltja - sokkoló számok 
Reagált a BKK a kerekesszékes utast és társát inzultáló buszsofőr ügyére - patkányak és hülyének nevezte... 
Kegyetlen betegség: szomorú hírt közölt Bruce Willis lánya 
Borított a cseh titkosszolgálat: Magyar politikusokat is pénzelhettek Moszkvából 
Kihúztak egy Mészáros nevű szereplőt a tartalomból, az ok elképesztő 
Kulcsfontosságú posztokat kaptak Rogán Antal bizalmasai 
Jönnek a nemzeti patikák: A Nemzeti Dohányboltok után Rogán Antal megcsinálja 
Magyar bank botrány: óriási büntetés jogsértések miatt, itt a teljes lista 
Az év botránya: Videón, ahogy zacskóban viszik a korrupciós pénzt egy nagy, uniós pénzek lenyúlására szakosodott hálózat tagjai 
Rólunk beszél a világ - az orosz vezetést lenyűgözte Orbán Viktor viselkedése 
Ugrás a lap tetejére
Hasznos információk
2018-2024. Minden jog fenntartva - ThehungarianTimes
THE TIMES
hétfő Magyarország Budapest
 
Mi jöhet még? Vlagyimir Putyin név szerint említette Magyarországot!
A Valdaj Nemzetközi Vitaklub plenáris ülésén mond beszédet Vlagyimir Putyin orosz elnök. Beszédének fő témája továbbra is az ukrajnai konfliktus és a Nyugat Oroszország elleni lépései.

Az emberiség két lehetőség előtt áll: vagy felhalmozza a problémák terhét, vagy pedig tökéletlen, de működőképes megoldásokat talál – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön a Valdaj Nemzetközi Vitaklub plenáris ülésén.

Szerinte a világ eseményei továbbra is negatív irányba fejlődnek, nemcsak a katonai-politikai, hanem a gazdasági és humanitárius szférában is súlyos válsággá váltak. „Az elmúlt hónapokban a Nyugat számos lépést tett az ukrajnai konfliktus, a Tajvan körül kialakult helyzet súlyosbítására és az energiaválságra” – fogalmazott.

A játék veszélyes, piszkos és véres, és megtagadja az országok és népek szuverenitását


– jelentette ki az orosz elnök, aki felháborítónak nevezte az európai, páneurópai gázvezetékek, az Északi Áramlat „lerombolását”. Szerinte a világrend új központjainak és a Nyugatnak el kell kezdenie beszélni a jövőről, minél előbb, annál jobb. Putyin Szolzsenyicin 1978-as harvardi beszédét is idézte: „A Nyugatot a felsőbbrendűség elhúzódó vaksága jellemzi.”

Semmi sem változott. A vágyuk továbbra is az, hogy elpusztítsanak minket


– fogalmazott Vlagyimir Putyin. Szerinte még „a hidegháború csúcspontján sem jutott eszébe senkinek, hogy megtagadja az ellenfél kultúráját és művészetét”. A Nyugat tévedhetetlenségébe vetett bizalmától csak egy lépés az ellenfelek elpusztításának vágya – tette hozzá.
Magyarország a példa, ám lépéseit szabotázsnak tekinti az EU

Az orosz elnök úgy véli, hogy a liberalizmus a felismerhetetlenségig, az abszurditásig megváltozott. Minden alternatív nézőpontot felforgatónak, propagandisztikusnak nyilvánítanak – vélekedett.

Minden, ami Oroszországból származik, Kreml-intrika. Ennyire mindenhatók vagyunk? Ez valami hülyeség. Nem lehet mindent a Kremlre fogni– hangsúlyozta. Szerinte a nyugati vezetők nevei hamarosan a feledés homályába merülnek, de „Puskin neve örökké él”. Az orosz elnök szerint „a Nyugat mindenkit másodosztályú embernek tekint, és magát kivételnek. Ez évszázadok óta így van.”

Vlagyimir Putyin szerint a nyugati rend napról napra szaporítja a káoszt, és egyre intoleránsabbá válik, még magukkal a nyugati országokkal szemben is, amelyek megpróbálják képviselni függetlenségüket. Példaként említette Magyarország esetét, szerinte az EU Budapest „keresztény értékek megszilárdítására tett lépéseit szabotázsként értékelte”.

Ahogy a Nyugat elveszíti felsőbbrendűségét, úgy válik kisebbséggé a világ színpadán. Ha a nyugati elitek úgy gondolják, hogy beszivároghatnak a társadalmukba olyan trendekkel, mint a melegfelvonulások, akkor tegyék, amit akarnak, de nincs joguk azt követelni, hogy mások is kövessék ezt az irányt

– hangsúlyozta. Szerinte a Nyugat azon kísérletei, hogy „mindenkit egy sablon alá gyömöszöljön, kudarcra vannak ítélve”.

Oroszország független, önálló civilizációként nem tekinti magát a Nyugat ellenségének– jelentette ki. Ugyanakkor hozzátette: két Nyugat létezik, egy hagyományos Nyugat, mindenekelőtt keresztény értékekkel, amellyel közös, ősi gyökereink vannak; és egy kozmopolita Nyugat, amely a liberális elit eszköze. „Senki sem viseli el ennek a Nyugatnak a diktátumát” – mondta az utóbbival kapcsolatban.

A Szovjetunió felbomlása felborította a politikai erőviszonyokat

Az orosz elnök beszédében úgy fogalmazott, hogy „Oroszország letörlése a politikai térképről nem működött és a jövőben sem működik. Oroszország nem a Nyugat elitjével száll szembe, hanem a létezéshez és a szabad fejlődéshez való jogát védi, miközben nem válik új hegemónná.”

Vlagyimir Putyin szerint az új világrendnek a jogon és a törvényen kell alapulnia, igazságosabbnak és nyitottabbnak kell lennie. Szerinte az ENSZ-nek, beleértve a Biztonsági Tanácsot is, jobban kellene tükröznie a modern világ sokszínűségét.

Elmondta, hogy a technológiai fejlődésnek nem növelnie, hanem csökkentenie kell a globális egyenlőtlenséget. Szerinte Oroszország ezt a példát is követi. A globális fejlődés új központjai ma már egyedülálló fejlesztésekkel rendelkeznek, sok területen felveszik a versenyt a Nyugattal – vélekedett.

Beszédében az orosz államfő azt is megjegyezte, hogy „a Szovjetunió összeomlása felborította a politikai erőviszonyokat”.

A Nyugat egypólusú világrendet hirdetett. Az egypólusú világ ma már a múlté. Történelmi határon állunk. A második világháború óta a legfontosabb és legveszélyesebb évtized áll előttünk– jelentette ki Vlagyimir Putyin, aki szerint a modern kor legfőbb ellentmondása, hogy a Nyugat már nem tudja irányítani az egész emberiséget, pedig akarja, de a legtöbb nemzet ellene van. „Ez forradalmi helyzet” – tette hozzá.

Részben polgárháború az Oroszország és Ukrajna között zajló esemény

Putyin a „különleges művelet” megindításának okairól újságírói kérdésekre elmondta, hogy Oroszország biztonsági érdekeit „teljesen figyelmen kívül hagyták”. Az utolsó kísérlet a múlt év végén kudarcot vallott

– fogalmazott.

A kijevi rezsim képviselői nyilvánosan elutasították a minszki megállapodások végrehajtását. Mi kell még? – tette fel a kérdést, hozzátéve, hogy az emberek nyolc éve élnek a Donbászban úgy, hogy folyamatosan bombázzák őket. „Elfogadhatatlan volt, sorsukra hagyták őket. Be kellett volna vonnunk őket Oroszországba, de Kijev folytatta volna az ágyúzást, és újabb katonai műveletet készített volna elő. Várnunk kellett volna?” – kérdezte viszont az újságírót Putyin.

Az oroszok és az ukránok egy nép. Ez történelmi tény– jelentette ki.

Az orosz államiság először Novgorodból, majd Kijevből indult ki. A nyelvi változások pedig a XIV. és XV. században, lengyel befolyás hatására kezdődtek el.

Az orosz elnök másik újságírói kérdésre válaszolva – miszerint az Oroszország és Ukrajna között zajló események polgárháborúnak tekinthetők-e – azt mondta: „Részben igen.”

Főkép: illusztráció forrás google
Orbánnak reagálnia kell: Magyar Péter közölte, akár az ATV-ben is vitázna vele
Novák Katalin máris a visszatérésére készül? érdekesen fogalmazott az egykori tanácsadója
Ideszóltak külföldről, két óra múlva már TEk-esek térdeltek rajta - kiderült ki a férfi
Durva: olyan területeken is munkálatok indultak amik nem is szerepelnek a kormányhatározatban
Robbant a hír: megjelent a nyilvánosság előtt Putyin lánya , interjút adott
Arról cikkez a Román sajtó, hogy Orbán 2,3 milliárd forintot küldött a sepsiszentgyörgyi focira
VSquare: Orbán Gáspár az új Nemzetbiztonsági Tanács egyik ágáért felel
70 milliárdot csoportosított át Orbán - határon túli intézmények, egyházak és sportszervezetek támogatása is érintett
1,5 milliárdból épült hattyúhíd, kilátó és üvegfalú étterem Felcsúton
Szintet lépett Tiborcz István - a magyarok vérplazmáján 18 milliárd forint nyereség folyik Dubajba
230 milliós állami támogatásból készül Ákosról film
Elárulta Nagy Feró ki az akit rendőrökkel vitetne el - „kimegy két rendőr, és elviszi őket, befejeztük!”
Lakosságcsere? - Semjén Zsolt végre elárulta, hányan kaptak magyar állampolgárságot - milliós nagyságrend
Óriási pénzeső: Erdélyi program keretein belül jelentkezhetnek a magyar kormány-támogatásra
Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-
Deutsch teljesen kiakadt: egy rendezvényén váratlanul megjelentek az Európai Bizottság képviselői
Rendszeresen drogozott és ivott - börtönbe kerülhet a Fidelitas egykori alelnöke
Beléptek a sikeres milliárdosok közé: Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata akkora nyereséget ért el ami páratlan... mutatjuk
Nem akárki kapott 25 millárdos megbízást Rogán hivatalától - közismert arcok
Nem akármit adtak át Karcagon: mi mindenre jó 4 milliárd forint....
A bruttó átlagkereset több mint 600 ezer forint Magyarországon - rengeteg magyar kapott év végi prémiumot ami....
Az év videója került elő - Összeverekedett két fideszes a kocsmában, az ütéseket kapó férfi lemondott
Óriási bukás: Kiderült mekkora veszteséget termelt Orbán Ráhel Bababoltja - sokkoló számok
Reagált a BKK a kerekesszékes utast és társát inzultáló buszsofőr ügyére - patkányak és hülyének nevezte...
Kegyetlen betegség: szomorú hírt közölt Bruce Willis lánya
Borított a cseh titkosszolgálat: Magyar politikusokat is pénzelhettek Moszkvából
Kihúztak egy Mészáros nevű szereplőt a tartalomból, az ok elképesztő
Kulcsfontosságú posztokat kaptak Rogán Antal bizalmasai
Jönnek a nemzeti patikák: A Nemzeti Dohányboltok után Rogán Antal megcsinálja
Magyar bank botrány: óriási büntetés jogsértések miatt, itt a teljes lista
Az év botránya: Videón, ahogy zacskóban viszik a korrupciós pénzt egy nagy, uniós pénzek lenyúlására szakosodott hálózat tagjai
Rólunk beszél a világ - az orosz vezetést lenyűgözte Orbán Viktor viselkedése
Így oldotta meg egy budapesti férfi, hogy többet ne parkoljanak a helyére - rendőrségi ügy lett belőle
Lázár János visszavenné az állami támogatást - 27 év után, végkielégítés nélkül rúgtak ki egy szakszervezeti vezetőt a Continental szegedi gyárából
Kitört a celeb botrány: durván nekimentek Ördög Nórának! - csak akkor oké a gyerekeket felhasználni, ha ezért pénzt kap
Előkerült egy bizalmas hírszerzési anyag: Orbán és a Kreml segítségét kérte titokban az egyik európai vezető
Na most van bajban Völner és Schadl: 10 vádlott már be is ismerte a bűnösségét, Ők megúszták kevéssel
Orbán Balázs: Lánczi Tamás egy szuverenitásvédelmi ombudsman, a szuverenitásunk záloga
Reagáltak Polt Péterék a korrupciós listákra: nem az ő dolguk, hogy...
Breaking: Magyarországra menekíttette a családját a világklasszis focista!
Az USA készültségben: Bombatámadással fenyegették meg a Donald Trump perében eljáró bírót
Nem viccel: Tárgyalása után, a bíróság előtt írt át egy Orbán plakátot a jogvédő aktivista
Óriási pénzmozgás az MVM-nél: milliárdos értékben kötött szerződéseket NER-közeli cégekkel és személyekkel
Jelentkezzen a tulaj! - Magyar politikusok sétáltak az utcán, és rengeteg pénzt találtak a járdán
Nem akármire bukkantak: Szűk helyre bekerített nagyvadakra vadászhatnak Mészáros Lőrinc vadaskertjének vendégei
Mindent is: Mészáros Lőrinc építheti 33 milliárdért a Közszolgálati Egyetem új campusát
350 ezer forintért pirosarany - a legdurvább beruházás amit idén látni fogsz!
Rábukkantak egy 890 millióból épített épületre, meg egy nagyon érdekes táblára....furi, drága de a miénk
Megdöbbentő megrendelést kapott a Honvédelmi Minisztériumtól Mészáros Lőrinc testvére

Ugrás a lap tetejére
Hasznos információk
2018-2024. Minden jog fenntartva - ThehungarianTimes