THE HUNGARIAN TIMES
szerda Magyarország Budapest
Mi jöhet még? Vlagyimir Putyin név szerint említette Magyarországot!

A Valdaj Nemzetközi Vitaklub plenáris ülésén mond beszédet Vlagyimir Putyin orosz elnök. Beszédének fő témája továbbra is az ukrajnai konfliktus és a Nyugat Oroszország elleni lépései.

Az emberiség két lehetőség előtt áll: vagy felhalmozza a problémák terhét, vagy pedig tökéletlen, de működőképes megoldásokat talál – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön a Valdaj Nemzetközi Vitaklub plenáris ülésén.

Szerinte a világ eseményei továbbra is negatív irányba fejlődnek, nemcsak a katonai-politikai, hanem a gazdasági és humanitárius szférában is súlyos válsággá váltak. „Az elmúlt hónapokban a Nyugat számos lépést tett az ukrajnai konfliktus, a Tajvan körül kialakult helyzet súlyosbítására és az energiaválságra” – fogalmazott.

A játék veszélyes, piszkos és véres, és megtagadja az országok és népek szuverenitását


– jelentette ki az orosz elnök, aki felháborítónak nevezte az európai, páneurópai gázvezetékek, az Északi Áramlat „lerombolását”. Szerinte a világrend új központjainak és a Nyugatnak el kell kezdenie beszélni a jövőről, minél előbb, annál jobb. Putyin Szolzsenyicin 1978-as harvardi beszédét is idézte: „A Nyugatot a felsőbbrendűség elhúzódó vaksága jellemzi.”

Semmi sem változott. A vágyuk továbbra is az, hogy elpusztítsanak minket


– fogalmazott Vlagyimir Putyin. Szerinte még „a hidegháború csúcspontján sem jutott eszébe senkinek, hogy megtagadja az ellenfél kultúráját és művészetét”. A Nyugat tévedhetetlenségébe vetett bizalmától csak egy lépés az ellenfelek elpusztításának vágya – tette hozzá.
Magyarország a példa, ám lépéseit szabotázsnak tekinti az EU

Az orosz elnök úgy véli, hogy a liberalizmus a felismerhetetlenségig, az abszurditásig megváltozott. Minden alternatív nézőpontot felforgatónak, propagandisztikusnak nyilvánítanak – vélekedett.

Minden, ami Oroszországból származik, Kreml-intrika. Ennyire mindenhatók vagyunk? Ez valami hülyeség. Nem lehet mindent a Kremlre fogni– hangsúlyozta. Szerinte a nyugati vezetők nevei hamarosan a feledés homályába merülnek, de „Puskin neve örökké él”. Az orosz elnök szerint „a Nyugat mindenkit másodosztályú embernek tekint, és magát kivételnek. Ez évszázadok óta így van.”

Vlagyimir Putyin szerint a nyugati rend napról napra szaporítja a káoszt, és egyre intoleránsabbá válik, még magukkal a nyugati országokkal szemben is, amelyek megpróbálják képviselni függetlenségüket. Példaként említette Magyarország esetét, szerinte az EU Budapest „keresztény értékek megszilárdítására tett lépéseit szabotázsként értékelte”.

Ahogy a Nyugat elveszíti felsőbbrendűségét, úgy válik kisebbséggé a világ színpadán. Ha a nyugati elitek úgy gondolják, hogy beszivároghatnak a társadalmukba olyan trendekkel, mint a melegfelvonulások, akkor tegyék, amit akarnak, de nincs joguk azt követelni, hogy mások is kövessék ezt az irányt

– hangsúlyozta. Szerinte a Nyugat azon kísérletei, hogy „mindenkit egy sablon alá gyömöszöljön, kudarcra vannak ítélve”.

Oroszország független, önálló civilizációként nem tekinti magát a Nyugat ellenségének– jelentette ki. Ugyanakkor hozzátette: két Nyugat létezik, egy hagyományos Nyugat, mindenekelőtt keresztény értékekkel, amellyel közös, ősi gyökereink vannak; és egy kozmopolita Nyugat, amely a liberális elit eszköze. „Senki sem viseli el ennek a Nyugatnak a diktátumát” – mondta az utóbbival kapcsolatban.

A Szovjetunió felbomlása felborította a politikai erőviszonyokat

Az orosz elnök beszédében úgy fogalmazott, hogy „Oroszország letörlése a politikai térképről nem működött és a jövőben sem működik. Oroszország nem a Nyugat elitjével száll szembe, hanem a létezéshez és a szabad fejlődéshez való jogát védi, miközben nem válik új hegemónná.”

Vlagyimir Putyin szerint az új világrendnek a jogon és a törvényen kell alapulnia, igazságosabbnak és nyitottabbnak kell lennie. Szerinte az ENSZ-nek, beleértve a Biztonsági Tanácsot is, jobban kellene tükröznie a modern világ sokszínűségét.

Elmondta, hogy a technológiai fejlődésnek nem növelnie, hanem csökkentenie kell a globális egyenlőtlenséget. Szerinte Oroszország ezt a példát is követi. A globális fejlődés új központjai ma már egyedülálló fejlesztésekkel rendelkeznek, sok területen felveszik a versenyt a Nyugattal – vélekedett.

Beszédében az orosz államfő azt is megjegyezte, hogy „a Szovjetunió összeomlása felborította a politikai erőviszonyokat”.

A Nyugat egypólusú világrendet hirdetett. Az egypólusú világ ma már a múlté. Történelmi határon állunk. A második világháború óta a legfontosabb és legveszélyesebb évtized áll előttünk– jelentette ki Vlagyimir Putyin, aki szerint a modern kor legfőbb ellentmondása, hogy a Nyugat már nem tudja irányítani az egész emberiséget, pedig akarja, de a legtöbb nemzet ellene van. „Ez forradalmi helyzet” – tette hozzá.

Részben polgárháború az Oroszország és Ukrajna között zajló esemény

Putyin a „különleges művelet” megindításának okairól újságírói kérdésekre elmondta, hogy Oroszország biztonsági érdekeit „teljesen figyelmen kívül hagyták”. Az utolsó kísérlet a múlt év végén kudarcot vallott

– fogalmazott.

A kijevi rezsim képviselői nyilvánosan elutasították a minszki megállapodások végrehajtását. Mi kell még? – tette fel a kérdést, hozzátéve, hogy az emberek nyolc éve élnek a Donbászban úgy, hogy folyamatosan bombázzák őket. „Elfogadhatatlan volt, sorsukra hagyták őket. Be kellett volna vonnunk őket Oroszországba, de Kijev folytatta volna az ágyúzást, és újabb katonai műveletet készített volna elő. Várnunk kellett volna?” – kérdezte viszont az újságírót Putyin.

Az oroszok és az ukránok egy nép. Ez történelmi tény– jelentette ki.

Az orosz államiság először Novgorodból, majd Kijevből indult ki. A nyelvi változások pedig a XIV. és XV. században, lengyel befolyás hatására kezdődtek el.

Az orosz elnök másik újságírói kérdésre válaszolva – miszerint az Oroszország és Ukrajna között zajló események polgárháborúnak tekinthetők-e – azt mondta: „Részben igen.”

Főkép: illusztráció forrás google
Ezt olvassa mindenki:
Megint rólunk beszél Európa: a magyarok több mint 82%-a az EU leghátrányosabb régiójában él 
Nyilvános a Völner dokumentum: Majdnem behúzták Paks II-t is.. elképesztő információk 
A folyószámlákra és a lakástakarékokra is vonatkozik a kormány új extraadója 
Ez kész: Nem hajlandó átadni a hatalmat a polgármesterségtől megfosztott fideszes városvezető 
Valami történik: hirtelen lemondott Mészáros Lőrinc lánya 
Szijjártó nem viccel: Békéscsabáról Budapestre helikopterrel - ha meglátod mennyibe került ez az egyetlen út az adófizetőknek... 
Ha igaz, amit az Al Jazeera pánarab hírcsatorna tett közzé, akkor az elmúlt 11 év fideszes dolgai mind eltörpülnek az ügy mellett. 
Ennyi volt - visszavonták a magyar gigaprojekttől a pénzt, üres a kassza 
Ez is eljött: Két magyar is bekerült a világ leggazdagabb emberei közé - a világ csak csodálkozik 
Megszólalt az adócsalással vádolt polgármester: Amikor karácsonykor a hat négyzetméteres cellában gondolkodtam... 
Jól tartjuk képviselőinket - van aki több milliót tankol el egy hónap alatt, itt a hivatalos lista 
Előkerült mit mondott Orbán 2007-ben: Elég volt abból, hogy mindent elvesznek, amiért az emberek megdolgoztak és mindent eladnak, ami az emberek közös vagyona. 
Külföldi elemzők olyan jóslatot tettek közzé Magyarországról amitől tátva marad a száj - 2027-re 
Jakab Péter botrány: Azért hagytam ott a Jobbikot, mert összejátszottak a Fidesszel 
Orbán-terv: Az állam helyett a gyerekeknek kell gondoskodni a nyugdíjasokról 
Az év korrupciós botránya: Egészen a miniszterelnökig mindenkitől begyűjtöttük a kormányban a jóváhagyást 
Botrány: Mészáros Lőrinc is benne van a környezetromboló kínai akkumulátorbizniszben 
Novák Katalin átadta a 400 milliós beruházást majd gyorsan bezárták 
Egy nő véletlenül lehányta Tóth Gabit egy céges bulin 
Kapaszkodj meg: 2,3 milliárd forintot látsz a képen... 
Nagyon durvát lépett Deutsch Tamás majd közölte: Mostantól végképp nem lenne Gyurcsányék helyében 
Nemzetköz botrány: elképesztő mit üzent Schmidt Mária az Oxford professzorának 
Kiderült miért nevezte éhes disznónak Orbánt a román miniszterelnök 
Kiderült mit csinált Szijjártó Svájcban - 14 milliárd forintos beruházás 
Botrány: A tanú szerint kukás zsákban 600 millió forintot vitt a fideszes politikusnak - bírósági részletek 
Szijjártó: támadást indítottak Magyarország ellen, mert irigylik a sikereinket 
Kemény nyilvános levél a magyar rendőröknek - mai napig abban a tudatban vannak hogy a Magyar népet szolgálják 
Ebbe belebukhat egy miniszter? - az egész ország az Orbán birtokról beszél 
Váratlan Orbán fordulat: Magyarország mégis csatlakozik az Európai Ügyészséghez? 
Még találkozni sem akar Kövér Lászlóval a külföldi kollégája - itt tart Magyarország 
Színre lép Orbán testvére - lőfegyver kereskedelemmel foglalkozó cég vezetését vette át 
Olyan akkumulátor gyár érkezik az eddigieken kívül amitől eláll mindenki szava - Az idei év legnagyobb beruházása 
Ugrás a lap tetejére
Hasznos információk
2018-2023. Minden jog fenntartva - ThehungarianTimes
THE TIMES
szerda Magyarország Budapest
 
Mi jöhet még? Vlagyimir Putyin név szerint említette Magyarországot!

A Valdaj Nemzetközi Vitaklub plenáris ülésén mond beszédet Vlagyimir Putyin orosz elnök. Beszédének fő témája továbbra is az ukrajnai konfliktus és a Nyugat Oroszország elleni lépései.

Az emberiség két lehetőség előtt áll: vagy felhalmozza a problémák terhét, vagy pedig tökéletlen, de működőképes megoldásokat talál – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön a Valdaj Nemzetközi Vitaklub plenáris ülésén.

Szerinte a világ eseményei továbbra is negatív irányba fejlődnek, nemcsak a katonai-politikai, hanem a gazdasági és humanitárius szférában is súlyos válsággá váltak. „Az elmúlt hónapokban a Nyugat számos lépést tett az ukrajnai konfliktus, a Tajvan körül kialakult helyzet súlyosbítására és az energiaválságra” – fogalmazott.

A játék veszélyes, piszkos és véres, és megtagadja az országok és népek szuverenitását


– jelentette ki az orosz elnök, aki felháborítónak nevezte az európai, páneurópai gázvezetékek, az Északi Áramlat „lerombolását”. Szerinte a világrend új központjainak és a Nyugatnak el kell kezdenie beszélni a jövőről, minél előbb, annál jobb. Putyin Szolzsenyicin 1978-as harvardi beszédét is idézte: „A Nyugatot a felsőbbrendűség elhúzódó vaksága jellemzi.”

Semmi sem változott. A vágyuk továbbra is az, hogy elpusztítsanak minket


– fogalmazott Vlagyimir Putyin. Szerinte még „a hidegháború csúcspontján sem jutott eszébe senkinek, hogy megtagadja az ellenfél kultúráját és művészetét”. A Nyugat tévedhetetlenségébe vetett bizalmától csak egy lépés az ellenfelek elpusztításának vágya – tette hozzá.
Magyarország a példa, ám lépéseit szabotázsnak tekinti az EU

Az orosz elnök úgy véli, hogy a liberalizmus a felismerhetetlenségig, az abszurditásig megváltozott. Minden alternatív nézőpontot felforgatónak, propagandisztikusnak nyilvánítanak – vélekedett.

Minden, ami Oroszországból származik, Kreml-intrika. Ennyire mindenhatók vagyunk? Ez valami hülyeség. Nem lehet mindent a Kremlre fogni– hangsúlyozta. Szerinte a nyugati vezetők nevei hamarosan a feledés homályába merülnek, de „Puskin neve örökké él”. Az orosz elnök szerint „a Nyugat mindenkit másodosztályú embernek tekint, és magát kivételnek. Ez évszázadok óta így van.”

Vlagyimir Putyin szerint a nyugati rend napról napra szaporítja a káoszt, és egyre intoleránsabbá válik, még magukkal a nyugati országokkal szemben is, amelyek megpróbálják képviselni függetlenségüket. Példaként említette Magyarország esetét, szerinte az EU Budapest „keresztény értékek megszilárdítására tett lépéseit szabotázsként értékelte”.

Ahogy a Nyugat elveszíti felsőbbrendűségét, úgy válik kisebbséggé a világ színpadán. Ha a nyugati elitek úgy gondolják, hogy beszivároghatnak a társadalmukba olyan trendekkel, mint a melegfelvonulások, akkor tegyék, amit akarnak, de nincs joguk azt követelni, hogy mások is kövessék ezt az irányt

– hangsúlyozta. Szerinte a Nyugat azon kísérletei, hogy „mindenkit egy sablon alá gyömöszöljön, kudarcra vannak ítélve”.

Oroszország független, önálló civilizációként nem tekinti magát a Nyugat ellenségének– jelentette ki. Ugyanakkor hozzátette: két Nyugat létezik, egy hagyományos Nyugat, mindenekelőtt keresztény értékekkel, amellyel közös, ősi gyökereink vannak; és egy kozmopolita Nyugat, amely a liberális elit eszköze. „Senki sem viseli el ennek a Nyugatnak a diktátumát” – mondta az utóbbival kapcsolatban.

A Szovjetunió felbomlása felborította a politikai erőviszonyokat

Az orosz elnök beszédében úgy fogalmazott, hogy „Oroszország letörlése a politikai térképről nem működött és a jövőben sem működik. Oroszország nem a Nyugat elitjével száll szembe, hanem a létezéshez és a szabad fejlődéshez való jogát védi, miközben nem válik új hegemónná.”

Vlagyimir Putyin szerint az új világrendnek a jogon és a törvényen kell alapulnia, igazságosabbnak és nyitottabbnak kell lennie. Szerinte az ENSZ-nek, beleértve a Biztonsági Tanácsot is, jobban kellene tükröznie a modern világ sokszínűségét.

Elmondta, hogy a technológiai fejlődésnek nem növelnie, hanem csökkentenie kell a globális egyenlőtlenséget. Szerinte Oroszország ezt a példát is követi. A globális fejlődés új központjai ma már egyedülálló fejlesztésekkel rendelkeznek, sok területen felveszik a versenyt a Nyugattal – vélekedett.

Beszédében az orosz államfő azt is megjegyezte, hogy „a Szovjetunió összeomlása felborította a politikai erőviszonyokat”.

A Nyugat egypólusú világrendet hirdetett. Az egypólusú világ ma már a múlté. Történelmi határon állunk. A második világháború óta a legfontosabb és legveszélyesebb évtized áll előttünk– jelentette ki Vlagyimir Putyin, aki szerint a modern kor legfőbb ellentmondása, hogy a Nyugat már nem tudja irányítani az egész emberiséget, pedig akarja, de a legtöbb nemzet ellene van. „Ez forradalmi helyzet” – tette hozzá.

Részben polgárháború az Oroszország és Ukrajna között zajló esemény

Putyin a „különleges művelet” megindításának okairól újságírói kérdésekre elmondta, hogy Oroszország biztonsági érdekeit „teljesen figyelmen kívül hagyták”. Az utolsó kísérlet a múlt év végén kudarcot vallott

– fogalmazott.

A kijevi rezsim képviselői nyilvánosan elutasították a minszki megállapodások végrehajtását. Mi kell még? – tette fel a kérdést, hozzátéve, hogy az emberek nyolc éve élnek a Donbászban úgy, hogy folyamatosan bombázzák őket. „Elfogadhatatlan volt, sorsukra hagyták őket. Be kellett volna vonnunk őket Oroszországba, de Kijev folytatta volna az ágyúzást, és újabb katonai műveletet készített volna elő. Várnunk kellett volna?” – kérdezte viszont az újságírót Putyin.

Az oroszok és az ukránok egy nép. Ez történelmi tény– jelentette ki.

Az orosz államiság először Novgorodból, majd Kijevből indult ki. A nyelvi változások pedig a XIV. és XV. században, lengyel befolyás hatására kezdődtek el.

Az orosz elnök másik újságírói kérdésre válaszolva – miszerint az Oroszország és Ukrajna között zajló események polgárháborúnak tekinthetők-e – azt mondta: „Részben igen.”

Főkép: illusztráció forrás google
Megint rólunk beszél Európa: a magyarok több mint 82%-a az EU leghátrányosabb régiójában él
Nyilvános a Völner dokumentum: Majdnem behúzták Paks II-t is.. elképesztő információk
A folyószámlákra és a lakástakarékokra is vonatkozik a kormány új extraadója
Ez kész: Nem hajlandó átadni a hatalmat a polgármesterségtől megfosztott fideszes városvezető
Valami történik: hirtelen lemondott Mészáros Lőrinc lánya
Szijjártó nem viccel: Békéscsabáról Budapestre helikopterrel - ha meglátod mennyibe került ez az egyetlen út az adófizetőknek...
Ha igaz, amit az Al Jazeera pánarab hírcsatorna tett közzé, akkor az elmúlt 11 év fideszes dolgai mind eltörpülnek az ügy mellett.
Ennyi volt - visszavonták a magyar gigaprojekttől a pénzt, üres a kassza
Ez is eljött: Két magyar is bekerült a világ leggazdagabb emberei közé - a világ csak csodálkozik
Megszólalt az adócsalással vádolt polgármester: Amikor karácsonykor a hat négyzetméteres cellában gondolkodtam...
Jól tartjuk képviselőinket - van aki több milliót tankol el egy hónap alatt, itt a hivatalos lista
Előkerült mit mondott Orbán 2007-ben: Elég volt abból, hogy mindent elvesznek, amiért az emberek megdolgoztak és mindent eladnak, ami az emberek közös vagyona.
Külföldi elemzők olyan jóslatot tettek közzé Magyarországról amitől tátva marad a száj - 2027-re
Jakab Péter botrány: Azért hagytam ott a Jobbikot, mert összejátszottak a Fidesszel
Orbán-terv: Az állam helyett a gyerekeknek kell gondoskodni a nyugdíjasokról
Az év korrupciós botránya: Egészen a miniszterelnökig mindenkitől begyűjtöttük a kormányban a jóváhagyást
Botrány: Mészáros Lőrinc is benne van a környezetromboló kínai akkumulátorbizniszben
Novák Katalin átadta a 400 milliós beruházást majd gyorsan bezárták
Egy nő véletlenül lehányta Tóth Gabit egy céges bulin
Kapaszkodj meg: 2,3 milliárd forintot látsz a képen...
Nagyon durvát lépett Deutsch Tamás majd közölte: Mostantól végképp nem lenne Gyurcsányék helyében
Nemzetköz botrány: elképesztő mit üzent Schmidt Mária az Oxford professzorának
Kiderült miért nevezte éhes disznónak Orbánt a román miniszterelnök
Kiderült mit csinált Szijjártó Svájcban - 14 milliárd forintos beruházás
Botrány: A tanú szerint kukás zsákban 600 millió forintot vitt a fideszes politikusnak - bírósági részletek
Szijjártó: támadást indítottak Magyarország ellen, mert irigylik a sikereinket
Kemény nyilvános levél a magyar rendőröknek - mai napig abban a tudatban vannak hogy a Magyar népet szolgálják
Ebbe belebukhat egy miniszter? - az egész ország az Orbán birtokról beszél
Váratlan Orbán fordulat: Magyarország mégis csatlakozik az Európai Ügyészséghez?
Még találkozni sem akar Kövér Lászlóval a külföldi kollégája - itt tart Magyarország
Színre lép Orbán testvére - lőfegyver kereskedelemmel foglalkozó cég vezetését vette át
Olyan akkumulátor gyár érkezik az eddigieken kívül amitől eláll mindenki szava - Az idei év legnagyobb beruházása
Egy büdös fillért ne kapjanak a kormánytól – Lázár teljesen kiakadt
Darabokra szedték Szijjártó keresetét - a felesége cége milliárdos árbevételt ért el
Heti Hetes botrány, borított a producer: Egy velejéig romlott hazug disznó
Bíróság lett a dologból - Nagyon durva aminek Novák Katalint nevezték
A világ közvéleményét, így a magyart is jobban izgathatja, hogy továbbgyűrúzhet-e a háború
Orbán botrány: Végelszámolás alatt van a cég, ami milliárdokat kaszált a kormány lélegeztetőgép-beszerzésén
Ilyet még nem hallottunk: Rettenetes véleménnyel vannak Orbánról a ...
Orbán bukása? - Pert vesztett Magyarország Strasbourgban a választási rendszer miatt
A Spanyolok csak néznek: elképesztő amit megszerzett odakint Tiborcz érdekeltsége, sőt további...
Szégyen: Közérdekű adatot igényeltek a Fudanról, csupa kitakart információt kaptak
Elképesztő látvány: óriási helyreigazítást tett közzé a kormánylap - valótlanul híreszteltük...
Volt lengyel külügyminiszter Deutschnak: Tényleg emlékeztetni akar minket arra, hogy Magyarország melyik oldalon harcolt a 2. világháborúban?
Nem akármilyen körítéssel érkezett meg Szijjártó Veszprémbe - sofőr, testőrök beszédes képsorok
Indulnak a nagy gépek: olyan történik Felcsúton amire senki nem számított
A Fidesz egyik alapítója szerint Orbán már a saját hazugságaiba is belezavarodó, ön- és közveszélyes elme
Hannibal Lecterként ábrázolta Orbánt a német köztévé, Kovács Zoltán vérig sértődött
Szlovákiában mindenkit visznek, aki közpénzt herdált - Büszke a szlovák rendőrség

Ugrás a lap tetejére
Hasznos információk
2018-2023. Minden jog fenntartva - ThehungarianTimes