THE HUNGARIAN TIMES
vasárnap Magyarország Budapest
Belső lázadás: Összefogtak a magyar politikusok Szijjártó Péter ellen a lemondását követelikAz orosz hekkertámadások miatt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter távozását követeli a Demokratikus Koalíció, a Momentum a miniszter nemzetbiztonsági átvilágítását kéri. Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője az EU külügyi és biztonsági főképviselőjéhez fordult, Tordai Bence közölte, több ellenzéki képviselőcsoport közösen kezdeményezi, hogy rendkívüli ülést hívjon össze az Országgyűlés.
Napvilágot látott egy, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat által készített jelentés a magyar sajtóban, ami újságírók szerint bizonyítja, hogy a külügyminisztérium hazudott, amikor 2022-ben kampányhazugságnak nevezték, hogy orosz hekkerek megtámadták a magyar külügy informatikai hálózatát. Erről ugyanis tudniuk kellett volna legkésőbb 2021 szeptemberében. A magyar külügyminisztert később Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Barátságért Érdemrenddel tüntette ki „a két ország jó kapcsolatainak előmozdításáért”.

Tompos Márton, a Momentum Mozgalom alelnöke, parlamenti frakcióvezető-helyettese Facebook-bejegyzésében jelezte, hogy a külügyminiszter nemzetbiztonsági átvilágítását kéri a Szuverenitásvédelmi Hivataltól. „Véleményem szerint ez Magyarország teljes megalázkodása és a magyar szuverenitás lábbal tiprása” – írta posztjában a képviselő.

Ezért kérem a Szuverenitásvédelmi Hivatalt, hogy ha valóban komolyan gondolják a saját feladatukat, akkor indítsanak vizsgálatot ebben az ügyben, különös tekintettel Szijjártó Péterre, akinek a nemzetbiztonsági átvilágítását sem tartom ördögtől valónak. Bár a legegyszerűbb az lenne, ha lemondana előtte…

– zárta bejegyzését a Momentum alelnöke.


A DK szerint a külügyminiszternek azonnal le kell mondani – írja a 24.hu. „Orosz hekkerek ki-be járkálhattak a magyar külügy rendszerében, mégsem vállalta senki a felelősséget, sőt még le is tagadták a botrányt. Ha Magyarországot sikeres támadás éri, és a magyar kormány ahelyett, hogy megvédené az országot, még el is titkolja ezt a nép elől, az egyenlő a hazaárulással” – fogalmaztak.

Donáth Anna és Tordai Bence is reagált

„Nemcsak Magyarország, hanem egész Európa biztonságát és szuverenitását sérti, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium informatikai hálózatába ki-be járkál az orosz titkosszolgálat” – írta bejegyzésében Donáth Anna, a Momentum és a Renew Europe EP-képviselője.

Ezért levélben fordultam Josep Borrellhez, az EU külügyi és biztonsági főképviselőjéhez. A lebukott Szijjártó Péter azt mondta: a nyilvánosság előtt nem vitat meg nemzetbiztonsági kérdéseket. Akkor viszont vitassa meg az EU külügyi főképviselőjével, magyarázza meg neki, hogy miért titkolták el a támadást, miért hazudtak róla

– közölte Donáth Anna.

„Amellett, hogy Borrellt tájékoztattam az ügyről, arról is kérdeztem: mit tud tenni az Európai Unió egy ilyen helyzetben, hogy megvédje az EU szuverenitását? A minimum, hogy világossá teszik: Szijjártó Péter és a magyar kormány egy egész kontinens biztonságával játszik” – tette hozzá.

Több ellenzéki képviselőcsoport közösen kezdeményezi, hogy a külügyi tárca elleni orosz kibertámadás miatt május 27-re hívják össze az Országgyűlés rendkívüli ülését – közölte pénteki, online közvetített sajtótájékoztatóján Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezetője az MTI szerint. Az ellenzéki politikus szerint „Putyin hekkerei gyakorlatilag leigázták a magyar kormány informatikai rendszereit, feltörték a Külgazdasági és Külügyminisztérium teljes informatikai hálózatát”.

Tordai elmondta, hogy legalább 2017 óta tudható, hogy „Oroszországgal szemben az elhárítás gyakorlatilag nem működik, politikai döntés született arról, hogy Magyarország nem védekezik az orosz hibrid hadviselés ellen”. A frakcióvezető közölte, megfogalmaztak egy határozati javaslatot az orosz kibertámadás elítéléséről, az eset feltárásáról és következményeiről.

Petíció indult, már több ezren írták alá

Követeljük Szijjártó azonnali lemondását és teljes körű vizsgálatot az orosz hekkertámadás miatt! – petíció indult az aHang oldalán, címzettje Sas Zoltán, a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke. Már több mint tízezren írták alá.

Orosz titkosszolgálatok által szervezett akcióban több tízezer bizalmas irat, információ, személyes adat került orosz hekkerek, s feltehetően azonnal az orosz állam kezébe. Egy napvilágra került dokumentum beszámolója alapján az oroszok vittek mindent, amit csak tudtak


– írja az aHang. „Követeljük Szijjártó Péter külügyminiszter azonnali lemondását és az ügy azonnali kivizsgálását a nyilvánosság lehető legnagyobb, törvényes keretek által biztosított bevonásával, tájékoztatásával!” – olvasható az indítványban.

Reagált a külügyminiszter

Én nem tudom, hol éltek eddig ezek az emberek, a Marson vagy a Holdon, mi itt élünk Közép-Európában – reagált az ügyre Szijjártó Péter az ATV kérdésére.

Az egész történelmünk arról szól, hogy megpróbálnak itt befolyásolni minket, a szélrózsa minden irányából nyomást gyakorolni ránk. Ennek vannak különböző formái, például a hackertámadások

– fogalmazott a külügyminiszter.

Mint mondta, számos formája van a beavatkozási kísérleteknek, a kérdés csak az, hogy ezeknek egy kormány ellenáll-e és fenntartja-e a szuverén politikáját vagy nem. „Mi ellenállunk minden beavatkozási kísérletnek, független attól, hogy az milyen formában valósul meg. Fenntartjuk a szuverén politikánkat, csak és kizárólag a nemzeti érdek alapján cselekszünk” – jelentette ki a tárcavezető.

A minisztériumban és a kormányzat erre szakosodott részlegeiben dolgozó szakemberek feladata a biztonság fenntartása a miniszter szerint, és ha azt kihívás éri, nekik kell megtennie a szükséges lépéseket. A KKM belső levelezésének kikerülését érdekes kérdésnek nevezte.

Ebben szerepet játszott-e bármilyen titkosszolgálat? Költői kérdés, érdemes lesz ezt egyszer majd megvitatni

– mondta.

A DK azon kezdeményezését, hogy távozzon a hivatalából, megtiszteltetésnek tartja. A rendkívüli parlamenti ülés ötletéről úgy véli, a kampány alatt „ebben olyan nagy újdonság és innováció nincsen”.

Ezt olvassa mindenki:
Orbánnak reagálnia kell: Magyar Péter közölte, akár az ATV-ben is vitázna vele 
Novák Katalin máris a visszatérésére készül? érdekesen fogalmazott az egykori tanácsadója 
Ideszóltak külföldről, két óra múlva már TEk-esek térdeltek rajta - kiderült ki a férfi 
Durva: olyan területeken is munkálatok indultak amik nem is szerepelnek a kormányhatározatban 
Robbant a hír: megjelent a nyilvánosság előtt Putyin lánya , interjút adott 
Arról cikkez a Román sajtó, hogy Orbán 2,3 milliárd forintot küldött a sepsiszentgyörgyi focira 
VSquare: Orbán Gáspár az új Nemzetbiztonsági Tanács egyik ágáért felel 
70 milliárdot csoportosított át Orbán - határon túli intézmények, egyházak és sportszervezetek támogatása is érintett 
1,5 milliárdból épült hattyúhíd, kilátó és üvegfalú étterem Felcsúton 
Szintet lépett Tiborcz István - a magyarok vérplazmáján 18 milliárd forint nyereség folyik Dubajba 
230 milliós állami támogatásból készül Ákosról film 
Elárulta Nagy Feró ki az akit rendőrökkel vitetne el - „kimegy két rendőr, és elviszi őket, befejeztük!” 
Lakosságcsere? - Semjén Zsolt végre elárulta, hányan kaptak magyar állampolgárságot - milliós nagyságrend 
Óriási pénzeső: Erdélyi program keretein belül jelentkezhetnek a magyar kormány-támogatásra 
Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!- 
Deutsch teljesen kiakadt: egy rendezvényén váratlanul megjelentek az Európai Bizottság képviselői 
Rendszeresen drogozott és ivott - börtönbe kerülhet a Fidelitas egykori alelnöke 
Beléptek a sikeres milliárdosok közé: Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata akkora nyereséget ért el ami páratlan... mutatjuk 
Nem akárki kapott 25 millárdos megbízást Rogán hivatalától - közismert arcok 
Nem akármit adtak át Karcagon: mi mindenre jó 4 milliárd forint.... 
A bruttó átlagkereset több mint 600 ezer forint Magyarországon - rengeteg magyar kapott év végi prémiumot ami.... 
Az év videója került elő - Összeverekedett két fideszes a kocsmában, az ütéseket kapó férfi lemondott 
Óriási bukás: Kiderült mekkora veszteséget termelt Orbán Ráhel Bababoltja - sokkoló számok 
Reagált a BKK a kerekesszékes utast és társát inzultáló buszsofőr ügyére - patkányak és hülyének nevezte... 
Kegyetlen betegség: szomorú hírt közölt Bruce Willis lánya 
Borított a cseh titkosszolgálat: Magyar politikusokat is pénzelhettek Moszkvából 
Kihúztak egy Mészáros nevű szereplőt a tartalomból, az ok elképesztő 
Kulcsfontosságú posztokat kaptak Rogán Antal bizalmasai 
Jönnek a nemzeti patikák: A Nemzeti Dohányboltok után Rogán Antal megcsinálja 
Magyar bank botrány: óriási büntetés jogsértések miatt, itt a teljes lista 
Az év botránya: Videón, ahogy zacskóban viszik a korrupciós pénzt egy nagy, uniós pénzek lenyúlására szakosodott hálózat tagjai 
Rólunk beszél a világ - az orosz vezetést lenyűgözte Orbán Viktor viselkedése 
Ugrás a lap tetejére
Hasznos információk
2018-2024. Minden jog fenntartva - ThehungarianTimes
THE TIMES
vasárnap Magyarország Budapest
 
Belső lázadás: Összefogtak a magyar politikusok Szijjártó Péter ellen a lemondását követelikAz orosz hekkertámadások miatt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter távozását követeli a Demokratikus Koalíció, a Momentum a miniszter nemzetbiztonsági átvilágítását kéri. Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője az EU külügyi és biztonsági főképviselőjéhez fordult, Tordai Bence közölte, több ellenzéki képviselőcsoport közösen kezdeményezi, hogy rendkívüli ülést hívjon össze az Országgyűlés.
Napvilágot látott egy, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat által készített jelentés a magyar sajtóban, ami újságírók szerint bizonyítja, hogy a külügyminisztérium hazudott, amikor 2022-ben kampányhazugságnak nevezték, hogy orosz hekkerek megtámadták a magyar külügy informatikai hálózatát. Erről ugyanis tudniuk kellett volna legkésőbb 2021 szeptemberében. A magyar külügyminisztert később Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Barátságért Érdemrenddel tüntette ki „a két ország jó kapcsolatainak előmozdításáért”.

Tompos Márton, a Momentum Mozgalom alelnöke, parlamenti frakcióvezető-helyettese Facebook-bejegyzésében jelezte, hogy a külügyminiszter nemzetbiztonsági átvilágítását kéri a Szuverenitásvédelmi Hivataltól. „Véleményem szerint ez Magyarország teljes megalázkodása és a magyar szuverenitás lábbal tiprása” – írta posztjában a képviselő.

Ezért kérem a Szuverenitásvédelmi Hivatalt, hogy ha valóban komolyan gondolják a saját feladatukat, akkor indítsanak vizsgálatot ebben az ügyben, különös tekintettel Szijjártó Péterre, akinek a nemzetbiztonsági átvilágítását sem tartom ördögtől valónak. Bár a legegyszerűbb az lenne, ha lemondana előtte…

– zárta bejegyzését a Momentum alelnöke.


A DK szerint a külügyminiszternek azonnal le kell mondani – írja a 24.hu. „Orosz hekkerek ki-be járkálhattak a magyar külügy rendszerében, mégsem vállalta senki a felelősséget, sőt még le is tagadták a botrányt. Ha Magyarországot sikeres támadás éri, és a magyar kormány ahelyett, hogy megvédené az országot, még el is titkolja ezt a nép elől, az egyenlő a hazaárulással” – fogalmaztak.

Donáth Anna és Tordai Bence is reagált

„Nemcsak Magyarország, hanem egész Európa biztonságát és szuverenitását sérti, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium informatikai hálózatába ki-be járkál az orosz titkosszolgálat” – írta bejegyzésében Donáth Anna, a Momentum és a Renew Europe EP-képviselője.

Ezért levélben fordultam Josep Borrellhez, az EU külügyi és biztonsági főképviselőjéhez. A lebukott Szijjártó Péter azt mondta: a nyilvánosság előtt nem vitat meg nemzetbiztonsági kérdéseket. Akkor viszont vitassa meg az EU külügyi főképviselőjével, magyarázza meg neki, hogy miért titkolták el a támadást, miért hazudtak róla

– közölte Donáth Anna.

„Amellett, hogy Borrellt tájékoztattam az ügyről, arról is kérdeztem: mit tud tenni az Európai Unió egy ilyen helyzetben, hogy megvédje az EU szuverenitását? A minimum, hogy világossá teszik: Szijjártó Péter és a magyar kormány egy egész kontinens biztonságával játszik” – tette hozzá.

Több ellenzéki képviselőcsoport közösen kezdeményezi, hogy a külügyi tárca elleni orosz kibertámadás miatt május 27-re hívják össze az Országgyűlés rendkívüli ülését – közölte pénteki, online közvetített sajtótájékoztatóján Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezetője az MTI szerint. Az ellenzéki politikus szerint „Putyin hekkerei gyakorlatilag leigázták a magyar kormány informatikai rendszereit, feltörték a Külgazdasági és Külügyminisztérium teljes informatikai hálózatát”.

Tordai elmondta, hogy legalább 2017 óta tudható, hogy „Oroszországgal szemben az elhárítás gyakorlatilag nem működik, politikai döntés született arról, hogy Magyarország nem védekezik az orosz hibrid hadviselés ellen”. A frakcióvezető közölte, megfogalmaztak egy határozati javaslatot az orosz kibertámadás elítéléséről, az eset feltárásáról és következményeiről.

Petíció indult, már több ezren írták alá

Követeljük Szijjártó azonnali lemondását és teljes körű vizsgálatot az orosz hekkertámadás miatt! – petíció indult az aHang oldalán, címzettje Sas Zoltán, a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke. Már több mint tízezren írták alá.

Orosz titkosszolgálatok által szervezett akcióban több tízezer bizalmas irat, információ, személyes adat került orosz hekkerek, s feltehetően azonnal az orosz állam kezébe. Egy napvilágra került dokumentum beszámolója alapján az oroszok vittek mindent, amit csak tudtak


– írja az aHang. „Követeljük Szijjártó Péter külügyminiszter azonnali lemondását és az ügy azonnali kivizsgálását a nyilvánosság lehető legnagyobb, törvényes keretek által biztosított bevonásával, tájékoztatásával!” – olvasható az indítványban.

Reagált a külügyminiszter

Én nem tudom, hol éltek eddig ezek az emberek, a Marson vagy a Holdon, mi itt élünk Közép-Európában – reagált az ügyre Szijjártó Péter az ATV kérdésére.

Az egész történelmünk arról szól, hogy megpróbálnak itt befolyásolni minket, a szélrózsa minden irányából nyomást gyakorolni ránk. Ennek vannak különböző formái, például a hackertámadások

– fogalmazott a külügyminiszter.

Mint mondta, számos formája van a beavatkozási kísérleteknek, a kérdés csak az, hogy ezeknek egy kormány ellenáll-e és fenntartja-e a szuverén politikáját vagy nem. „Mi ellenállunk minden beavatkozási kísérletnek, független attól, hogy az milyen formában valósul meg. Fenntartjuk a szuverén politikánkat, csak és kizárólag a nemzeti érdek alapján cselekszünk” – jelentette ki a tárcavezető.

A minisztériumban és a kormányzat erre szakosodott részlegeiben dolgozó szakemberek feladata a biztonság fenntartása a miniszter szerint, és ha azt kihívás éri, nekik kell megtennie a szükséges lépéseket. A KKM belső levelezésének kikerülését érdekes kérdésnek nevezte.

Ebben szerepet játszott-e bármilyen titkosszolgálat? Költői kérdés, érdemes lesz ezt egyszer majd megvitatni

– mondta.

A DK azon kezdeményezését, hogy távozzon a hivatalából, megtiszteltetésnek tartja. A rendkívüli parlamenti ülés ötletéről úgy véli, a kampány alatt „ebben olyan nagy újdonság és innováció nincsen”.

Orbánnak reagálnia kell: Magyar Péter közölte, akár az ATV-ben is vitázna vele
Novák Katalin máris a visszatérésére készül? érdekesen fogalmazott az egykori tanácsadója
Ideszóltak külföldről, két óra múlva már TEk-esek térdeltek rajta - kiderült ki a férfi
Durva: olyan területeken is munkálatok indultak amik nem is szerepelnek a kormányhatározatban
Robbant a hír: megjelent a nyilvánosság előtt Putyin lánya , interjút adott
Arról cikkez a Román sajtó, hogy Orbán 2,3 milliárd forintot küldött a sepsiszentgyörgyi focira
VSquare: Orbán Gáspár az új Nemzetbiztonsági Tanács egyik ágáért felel
70 milliárdot csoportosított át Orbán - határon túli intézmények, egyházak és sportszervezetek támogatása is érintett
1,5 milliárdból épült hattyúhíd, kilátó és üvegfalú étterem Felcsúton
Szintet lépett Tiborcz István - a magyarok vérplazmáján 18 milliárd forint nyereség folyik Dubajba
230 milliós állami támogatásból készül Ákosról film
Elárulta Nagy Feró ki az akit rendőrökkel vitetne el - „kimegy két rendőr, és elviszi őket, befejeztük!”
Lakosságcsere? - Semjén Zsolt végre elárulta, hányan kaptak magyar állampolgárságot - milliós nagyságrend
Óriási pénzeső: Erdélyi program keretein belül jelentkezhetnek a magyar kormány-támogatásra
Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-
Deutsch teljesen kiakadt: egy rendezvényén váratlanul megjelentek az Európai Bizottság képviselői
Rendszeresen drogozott és ivott - börtönbe kerülhet a Fidelitas egykori alelnöke
Beléptek a sikeres milliárdosok közé: Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata akkora nyereséget ért el ami páratlan... mutatjuk
Nem akárki kapott 25 millárdos megbízást Rogán hivatalától - közismert arcok
Nem akármit adtak át Karcagon: mi mindenre jó 4 milliárd forint....
A bruttó átlagkereset több mint 600 ezer forint Magyarországon - rengeteg magyar kapott év végi prémiumot ami....
Az év videója került elő - Összeverekedett két fideszes a kocsmában, az ütéseket kapó férfi lemondott
Óriási bukás: Kiderült mekkora veszteséget termelt Orbán Ráhel Bababoltja - sokkoló számok
Reagált a BKK a kerekesszékes utast és társát inzultáló buszsofőr ügyére - patkányak és hülyének nevezte...
Kegyetlen betegség: szomorú hírt közölt Bruce Willis lánya
Borított a cseh titkosszolgálat: Magyar politikusokat is pénzelhettek Moszkvából
Kihúztak egy Mészáros nevű szereplőt a tartalomból, az ok elképesztő
Kulcsfontosságú posztokat kaptak Rogán Antal bizalmasai
Jönnek a nemzeti patikák: A Nemzeti Dohányboltok után Rogán Antal megcsinálja
Magyar bank botrány: óriási büntetés jogsértések miatt, itt a teljes lista
Az év botránya: Videón, ahogy zacskóban viszik a korrupciós pénzt egy nagy, uniós pénzek lenyúlására szakosodott hálózat tagjai
Rólunk beszél a világ - az orosz vezetést lenyűgözte Orbán Viktor viselkedése
Így oldotta meg egy budapesti férfi, hogy többet ne parkoljanak a helyére - rendőrségi ügy lett belőle
Lázár János visszavenné az állami támogatást - 27 év után, végkielégítés nélkül rúgtak ki egy szakszervezeti vezetőt a Continental szegedi gyárából
Kitört a celeb botrány: durván nekimentek Ördög Nórának! - csak akkor oké a gyerekeket felhasználni, ha ezért pénzt kap
Előkerült egy bizalmas hírszerzési anyag: Orbán és a Kreml segítségét kérte titokban az egyik európai vezető
Na most van bajban Völner és Schadl: 10 vádlott már be is ismerte a bűnösségét, Ők megúszták kevéssel
Orbán Balázs: Lánczi Tamás egy szuverenitásvédelmi ombudsman, a szuverenitásunk záloga
Reagáltak Polt Péterék a korrupciós listákra: nem az ő dolguk, hogy...
Breaking: Magyarországra menekíttette a családját a világklasszis focista!
Az USA készültségben: Bombatámadással fenyegették meg a Donald Trump perében eljáró bírót
Nem viccel: Tárgyalása után, a bíróság előtt írt át egy Orbán plakátot a jogvédő aktivista
Óriási pénzmozgás az MVM-nél: milliárdos értékben kötött szerződéseket NER-közeli cégekkel és személyekkel
Jelentkezzen a tulaj! - Magyar politikusok sétáltak az utcán, és rengeteg pénzt találtak a járdán
Nem akármire bukkantak: Szűk helyre bekerített nagyvadakra vadászhatnak Mészáros Lőrinc vadaskertjének vendégei
Mindent is: Mészáros Lőrinc építheti 33 milliárdért a Közszolgálati Egyetem új campusát
350 ezer forintért pirosarany - a legdurvább beruházás amit idén látni fogsz!
Rábukkantak egy 890 millióból épített épületre, meg egy nagyon érdekes táblára....furi, drága de a miénk
Megdöbbentő megrendelést kapott a Honvédelmi Minisztériumtól Mészáros Lőrinc testvére

Ugrás a lap tetejére
Hasznos információk
2018-2024. Minden jog fenntartva - ThehungarianTimes